Archieffoto van het Cambuurstadion.
Archieffoto van het Cambuurstadion. Foto: Rondom Vandaag

Gelijkspel Cambuur in Deventer bij kraker tussen volksclubs

DEVENTER – Koploper Cambuur heeft vrijdagavond in Deventer met 0-0 gelijk gespeeld tegen de nummer vijf van de ranglijst Go Ahead Eagles. De Leeuwarders creëerden de meeste kansen in stadion de Adelaarshorst maar ontbeerden geluk én troffen een geweldige doelman Jay Gorter op hun pad.

Ook al hadden de voetballers van Cambuur gewonnen, dan nog was de derde periodetitel naar De Graafschap gegaan, want de Doetinchemmers wonnen vrijdagavond in Velsen-Zuid van Telstar.

Go Ahead is de kampioen van ‘de nul’

Go Ahead Eagles is de kampioen van de nul doelpunten tegen en dat bleek ook ditmaal. De club uitDeventer staat nu op 20 wedstrijden van nul treffers tegen, in 28 wedstrijden in totaal dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Doelman Jay Gorter is een belangrijke factor in dat verhaal en was het ook ditmaal.

Gorter stuitte na een kwartier een potentieel doelpunt van Ragnar Oratmangoen en na zeven minuten in de tweede helft stonden zijn vuisten in de weg bij een knalharde pegel van middenvelder Mees Hoedemakers. Oratmangoen scoorde ruim een kwartier voor tijd bijna in de korte hoek, maar weer reageerde Gorter alert en tikte de bal uitstekend over de zijlijn.

Oratmangoen tweemaal dichtbij een treffer

Even later blokte Eagle Luuk Brouwers een schot van Oratmangoen van dichtbij, ook dat had een treffer kunnen zijn. Daarna was het duidelijk dat ondanks dat Cambuur met het inbrengen van extra aanvaller Delano Ladan aanvallende impulsen toonde, het tóch voorzichtig aan ging doen. Vooral geen risico’s achterin nemen was het Leeuwarder devies en het gelijke spel binnenhalen.

Mocht er een kansje komen, dan uiteraard benutten maar zoals gemeld zonder de kans op het verliezen van de wedstrijd. Verdedigend deed Cambuur het de hele wedstrijd overigens uitstekend, want thuisclub Go Ahead Eagles wist nauwelijks tot geen kansen te creëren. Antoine Rabillard was namens de thuisclub de enige met een uitstekende mogelijkheid, maar na een half uur spelen in de eerste helft schoot hij de bal naast het doel.

De meeste kansen voor Cambuur

Cambuur-spits Robert Mühren had vlak daarvoor de bal nog naast het doel geschoten, Robin Maulun schoot rakelings over en Jarchinio Antonia rakelings voorlangs. Zo had Cambuur de meeste kansen, maar aan het eind van de wedstrijd evenveel punten als Go Ahead Eagles: eentje.

De stand op de ranglijst blijft in elk geval onveranderd, Cambuur staat nog steeds fier aan de leiding en is nog steeds de grootste kanshebber op rechtstreekse promotie naar de eredivisie.

Vereniging Ondernemend Sneek en Súdwest-Fryslân verwelkomen bezoekers met open armen Verhalen uit de buurt gisteren
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00
Het complete gids voor het onderhouden van je hottub of jacuzzi Algemeen 24 apr, 09:03
Afraw Nation behaalt tweede plaats bij NK van UDO en kwalificeert zich voor EK in Duitsland Algemeen 23 apr, 09:01
Deze zomervakantie niet al te ver van huis? Dit zijn 4 top vakanties dicht in de buurt! Recreatie & Ontspanning 22 apr, 15:20
Arena Friso Sneek explodeert na golden set in waanzinnig duel Sport 22 apr, 10:27
VC Sneek massaal in actie voor maand van de voedselbank Sport 22 apr, 09:00
Friso Sneek zet forse stap richting finale play offs Sport 19 apr, 14:00