woensdag 2 december, 2020 22:25
Logo rondomvandaag.nl/Sneek
Het stadion van sc Heerenveen.
Het stadion van sc Heerenveen. (Foto: sc Heerenveen)

Tien banen verdwijnen bij voetbalclub SC Heerenveen

  Sport

Tien banen verdwijnen er bij profvoetbalclub sc Heerenveen, zo heeft het dinsdag 17 november bekend gemaakt. De club heeft deze harde maatregelen moeten treffen als gevolg van de financiële situatie, die door de coronacrisis nog eens is verslechterd.


Algemeen directeur Cees Roozemond: “Een pijnlijke dag voor de club, maar bovenal voor de medewerkers waarvan we noodgedwongen afscheid moeten nemen. De voorbije maanden hebben wij op constructieve wijze overleg met de OR (ondernemingsraad) gevoerd. Dit heeft onlangs tot een positief advies geleid, waarbij onder andere een sociaal plan is overeengekomen om de belangen van de betreffende werknemers zo goed mogelijk te waarborgen. Zij worden de komende tijd ondersteund en begeleid.”

Emotionele dag volgens directeur Roozemond
Roozemond spreekt van een zeer emotionele dag. “Je hebt te maken met mensen, hard werkende en toegewijde medewerkers die zich vaak al jaren keihard inzetten voor de club. Het doet pijn te moeten melden dat er voor hen binnen de organisatie geen plaats meer is. Helaas is het de realiteit. sc Heerenveen ontkomt niet aan het doorvoeren van een reorganisatie waarbij banen verloren gaan. Het is in het belang van de continuïteit.”

Eerder loonoffer dit jaar was niet voldoende
sc Heerenveen heeft het afgelopen jaar al diverse bezuinigingsmaatregelen doorgevoerd. Ook hierbij was personeelsreductie al onvermijdelijk. Daarnaast deden directie, spelers en medewerkers eerder dit seizoen al een loonoffer. “Meerdere keren hebben we intern kenbaar gemaakt dat de financiële situatie niet rooskleurig is en dat banenverlies niet is te voorkomen. De voetbalbranche is vervolgens hard getroffen door de aanhoudende coronacrisis, waardoor het nemen van deze harde maatregelen onontkoombaar was.”

Meer berichten