Gabrielle Weiler van Neptunia'24 waagt een doelpoging
Gabrielle Weiler van Neptunia'24 waagt een doelpoging Foto: Elzo Dijkhuis

Sneker waterpolodames verliezen duel in Losser

De waterpolodames van het Sneker Neptunia’24 hebben zaterdag hun eerste wedstrijd van de competitie met 7-5 verloren in Losser. Bij de Sneker waterpoloclub spelen dit seizoen overigens alleen het damesteam en heren 2 mee in de competitie, heren 1 en heren 3 willen geen risico lopen op besmetting met het corona-virus en hebben zich teruggetrokken.

Na zeven wedstrijdloze maanden hadden de dames er weer zin in en ze begonnen vol goede moed aan de lange rit van twee uur naar Losser. Met één wisselspeelster op de bank ging de wedstrijd van start in het Brilmansdennenzwembad.

Nieuwe tactiek moest wennen
Met de nieuwe coach, Fedde de Graaf, is er gefocust op een nieuwe tactiek. Daar moesten de dames nog aardig aan wennen, wat resulteerde op een 4-1 achterstand na periode 1. Ondanks dat kwam de rust in periode 2 weer terug waardoor de verdediging van Neptunia’24 potdicht zat. Door een aantal mooie afstandsschoten en inzwemacties kwamen de dames terug naar 5-5. Helaas wisten de dames deze terugkomst niet door te zetten tot een voorsprong waardoor de punten in Losser bleven.

De waterpolosters genieten komende week even van de vakantie maar 24 oktober mogen de dames op pad naar Zwolle voor een wedstrijd tegen SWOL Da2. De Sneker doelpunten in Losser kwamen van: Gabriëlle Weiler (2x), Joni de Graaf, Simone van der Zwan, Karin van der Goot (allen 1x).

Vereniging Ondernemend Sneek en Súdwest-Fryslân verwelkomen bezoekers met open armen Verhalen uit de buurt gisteren
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00
Het complete gids voor het onderhouden van je hottub of jacuzzi Algemeen 24 apr, 09:03
Afraw Nation behaalt tweede plaats bij NK van UDO en kwalificeert zich voor EK in Duitsland Algemeen 23 apr, 09:01
Deze zomervakantie niet al te ver van huis? Dit zijn 4 top vakanties dicht in de buurt! Recreatie & Ontspanning 22 apr, 15:20
Arena Friso Sneek explodeert na golden set in waanzinnig duel Sport 22 apr, 10:27
VC Sneek massaal in actie voor maand van de voedselbank Sport 22 apr, 09:00
Friso Sneek zet forse stap richting finale play offs Sport 19 apr, 14:00