woensdag 23 september, 2020 00:51
Logo rondomvandaag.nl/Sneek
Foto:

Sneker hockeyseizoen start met dichte kantine

  Sport

Het seizoen voor de Sneker Mixed Hockey Club is weer van start gegaan, de hockeyers maken er het beste van en houden zich zo goed mogelijk aan coronaregels. Daarom is besloten de kantine van de club gesloten te houden. De kleedkamers zijn wel open, de competitiewedstrijden en de trainingen gaan wel door.

Het bestuur van SMHC: “We leven nog wel in coronatijd en dat betekent dat we ons houden aan de protocollen en richtlijnen van de hockeybond en NOC*NSF. Het is essentieel dat iedereen zich aan de regels houdt zodat we er met elkaar een mooi seizoen van kunnen maken.”

Geen risico nemen

“We denken dat we als vrijwilligersorganisatie niet kunnen voldoen aan de corona-voorschriften voor de professionele horeca. Als we toch open gaan lopen we het risico op sluiting bij controles, of we worden een besmettingsbron en de gehele club moeten gaan sluiten. Dan kunnen we dus ook niet meer hockeyen.”

Het clubhuis is gesloten tot nader order. De EHBO ruimte, de toiletten en kleedkamers zijn open. De kleedkamers zijn voor de gasten. Als SMHC lid kom je in het clubtenue naar het sportcomplex en verlaat je na de wedstrijd of training het terrein weer in je clubtenue. Het terras is tijdelijk geen horeca-terras en alleen bedoeld voor teambesprekingen. Feestjes of teambuildings-bijeenkomsten kunnen niet meer op de club worden gehouden. Wijk daarvoor bijvoorbeeld uit naar de professionele horeca.

Het exacte overzicht aan coronaregels waar alle leden en gasten zich aan moeten houden, vind je in een uitgebreid overzicht op de website van de Sneker Mixed Hockey Club: www.hockeysneek.nl. Het bestuur: “Het is vervelend, maar zo helpen we onszelf een veilige vereniging te zijn, waar iedereen met plezier bezig is met haar of zijn sport: hockeyen.”

De Sneker hockeyvereniging heeft de clubs in de regio ook hierover geïnformeerd. “We vernamen recent dat de hockeyclub in Harlingen voorlopig helemaal sluit in afwachting van de uitkomst van de tests op waarschijnlijk besmette leden /trainers.” Daarom is men in Sneek extra alert. “Zorg op de club en bij uitwedstrijden dat het altijd 100 procent coronaproof is wat je doet en houd je aan de RIVM-richtlijnen.”

Op en rond het veld, bij trainingen en wedstrijden heeft de Sneker hockeyclub graag dat toeschouwers anderhalve meter afstand houden en er mogen niet meer dan 250 personen langs de lijn rond één heel veld. Junioren en senioren hoeven geen onderlinge afstand te houden tijdens het hockeyen, maar wel 1,5 meter afstand in de dug-out. Scheidsrechters zien er op toe dat hockeyers niet spugen, hoesten en neus legen. Dat wordt bestraft met de groene kaart, gele kaart of zelfs rood.

Bij uitwedstrijden zijn hockeyers ouder dan twaalf jaar verplicht om met mondkapjes op in de auto te zitten. Er mogen niet meer dan vier spelers in een auto zitten en ieder moet voor zich eigen eten en drinken meenemen. Groepsfruit of groepswater is uit den boze.

Meer berichten