woensdag 12 augustus, 2020 02:56
Logo rondomvandaag.nl/Sneek
Foto: Sportzomer Exmorra

Zwemmen in buitenwater bij Sportzomer Exmorra

  Sport

In Exmorra laten ze zich niet door corona de sportkaas van het brood eten en starten ze gewoon met een eigen Sportzomer Exmorra. Woensdagavond gingen ze in het kader van hun eigen sportzomer voor de tweede keer deze zomer met jong en oud twee kilometer in buitenwater zwemmen om daarna koffie en cake te nuttigen.

Maar liefst 16 zwemmers stonden klaar op het Surein om richting de brug van familie Steigenga te zwemmen. Een aantal zwom tot halverwege de brug en weer terug en een aantal waagde de gok en zwommen tot de brug bij Allingawier. Dit in de wetenschap dat ze ook nog terug moesten. Het lukte ook bijna iedereen om weer terug te zwemmen.

De sportzomer-verslaggever schrijft: "Grote klasse ook voor de groep kinderen die mee zwom, klasse hoor! Met twee kilometer buitenwater zwemmen in de benen, was het heerlijk koffie drinken en cake eten terug bij het Anske Lootsma bankje. Dank aan familie de Jong voor de koffie, thee, cola en cake en voor het beschikbaar stellen van de boot. Jasper (en Pieter) bedankt voor de begeleiding! Kan wel weer eens!"

Meer berichten