zaterdag 24 oktober, 2020 23:07
Logo rondomvandaag.nl/Sneek
Foto: Google Maps

Protest 'evacueer Moria nu' zaterdag in Leeuwarden

  Samenleving

Op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden wordt zaterdag een protest onder de naam 'Evacueer Moria nu! Fryslân' gehouden. Het vindt plaats van 14.00 tot 15.00 uur. Roos Ykema, die één van de organisatoren is, heeft als vrijwillige humanitaire hulpverlener op Lesbos gewerkt waar het vluchtelingenkamp zetelt.


Roos: "Moria is in vlammen opgegaan en 13.000 mensen slapen langs de weg of in bosjes op een stukje karton. De situatie op Lesbos is al 5 jaar schrijnend, en al 5 jaar weigert de Nederlandse regering om verantwoordelijkheid te nemen. Zelfs na de vlammenzee van vorige week wil Nederland niet meer dan 100 mensen opnemen."

"Wij laten onze stem horen: 100 is veel te weinig! We hebben genoeg van de horror omstandigheden op Griekse eilanden en de lijken in de Middellandse Zee. De doden die vallen en de wonden en trauma’s die mensen onderweg naar Europa oplopen zijn een gevolg van bewust beleid: laat ze maar verkommeren en verdrinken. Dat kan en moet anders. Kom luisteren naar diverse sprekers en muziek en neem je eigen boodschap mee op een spandoek of stuk karton. Samen laten we zien dat dit beleid onaanvaardbaar is."

"Inmiddels hebben al meer dan 142 Friese politici zich uitgesproken voor het opvangen van een deel van 500 kinderen, maar de regering weigert. Laten wij het duidelijk maken dat wij de huidige 100 en de samenhangende voorwaarden onaanvaardbaar vinden. Nederland, neem verantwoordelijkheid en bied veiligheid aan de vluchtelingen op Lesbos. Sta voor mensenrechten, bescherming van vluchtelingen en een humaan migratiebeleid."

Wil je meer weten over het event, klik dan op deze link: https://www.facebook.com/events/319590712668143/

BELANGRIJK! Heb je Corona symptomen, laat je dan testen en BLIJF THUIS! Ben je fit, draag dan een masker en houd 1,5 meter afstand van elkaar. Krijg je na afloop symptomen, ga dan testen en laat de GGD weten dat je bij de demonstratie was. Bedankt!

Meer berichten