Afbeelding
Foto: Facebookpagina Kermis Sneek

Zomerkermis Martiniplein Sneek gaat toch door

Recreatie & Ontspanning

De stad Sneek moet het dit jaar zonder Sneekweek doen, maar de traditionele kermis op het Martiniplein in het centrum van de stad gaat wel door. Deze ‘zomerkermis’ vindt plaats van vrijdag 31 juli tot en met donderdag 6 augustus.

“Mooi dat het is gelukt om met de exploitanten passende afspraken te maken, zodat we ook dit jaar een kermis hebben in Sneek”, zegt burgemeester Jannewietske de Vries van Súdwest-Fryslân. “Vanzelfsprekend is het anders dan andere jaren, met de richtlijnen van de RIVM als leidraad. Veiligheid staat voorop, en dus moeten we goed in de gaten houden of het niet te druk wordt. Maar voor de horeca, de middenstand, de inwoners en onze gasten ben ik blij dat er ook deze zomer vertier is in de stad.”

Nederlandse Kermisbond 'ontzettend blij'
Directeur Jan Boots van de Nederlandse Kermisbond (NKB) is “ontzettend blij” dat Sneek het licht op groen heeft gezet. “Als NKB hebben we steeds gezegd dat er veel kan, zoals nu op het Martiniplein, mits er passende maatregelen worden genomen.” Hoe deze maatregelen in de praktijk uitpakken, wordt nu verder uitgewerkt.

'Wordt mooiste sinds jaren'
De kermisexploitanten hebben er zin in en gaan flink uitpakken met mooie attracties. “Ik kan u verzekeren dat het een aantrekkelijke kermis wordt, met blikvangers en veel variatie en dus geschikt voor alle doelgroepen”, zegt Boots. “Het wordt net zo mooi als in 2019, en die kermis was in onze ogen de mooiste sinds jaren.”

Dertig attracties op het plein
De NKB-directeur gaat uit van zo’n dertig attracties op het kermisterrein.Ook John van Dam uit Bergen op Zoom, exploitant van de nostalgische draaimolen, is opgetogen dat hij nu eindelijk los kan. “Sneek wordt dit jaar pas onze eerste kermis. Hier kunnen we laten zien dat wij als exploitanten onze verantwoordelijkheid kunnen nemen, door ons te houden aan de richtlijnen van de RIVM.” Van Dam hoopt dat andere plaatsen het voorbeeld van Sneek zullen volgen.

Afbeelding
Vereniging Ondernemend Sneek en Súdwest-Fryslân verwelkomen bezoekers met open armen Verhalen uit de buurt gisteren
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00
Afbeelding
Het complete gids voor het onderhouden van je hottub of jacuzzi Algemeen 24 apr, 09:03
Afbeelding
Afraw Nation behaalt tweede plaats bij NK van UDO en kwalificeert zich voor EK in Duitsland Algemeen 23 apr, 09:01
Afbeelding
Deze zomervakantie niet al te ver van huis? Dit zijn 4 top vakanties dicht in de buurt! Recreatie & Ontspanning 22 apr, 15:20
Afbeelding
Arena Friso Sneek explodeert na golden set in waanzinnig duel Sport 22 apr, 10:27
Afbeelding
VC Sneek massaal in actie voor maand van de voedselbank Sport 22 apr, 09:00
Afbeelding
Friso Sneek zet forse stap richting finale play offs Sport 19 apr, 14:00