Afbeelding
Foto: SIETSKE

Chelsea (6) en haar gezin uit Sneek beleefden een welverdiende Opkikkerdag vol verrassingen!

Persoonlijke verhalen

Zaterdag 5 oktober stond er voor Chelsea (6) en haar gezin een unieke dag op de planning: hún Opkikkerdag. Met als doel? Alle zorgen even vergeten en met het gezin volop genieten. Chelsea is namelijk langdurig ziek. Dit heeft impact op haar leven, maar ook op van dat van haar ouders en haar broertje Justin (6). Daarom nam Stichting Opkikker ze mee naar een wereld waar de ziekte even géén hoofdrol speelt: de unieke Opkikkerwereld!

'Het betekent veel voor ons dat voornamelijk Chelsea zo'n leuke dag kan beleven. Doordat ze regelmatig in het ziekenhuis ligt met een zware longontsteking kunnen we bijna nergens naar toe.' Vertelt Sabrina, de moeder van Chelsea.

Het gezin werd 's ochtends met de taxi opgehaald en naar Center Parcs De Eemhof gebracht. De hele dag waren er verrassingen gepland waar het gezin niks van wist. Na de ontvangst met koffie en gebak zijn ze naar het zwembad gegaan. Na het zwemmen werd het gezin omgetoverd tot een echte koninklijke familie. Met een ritje in een prachtige koets werden ze naar het paleis gebracht. Daar hebben ze cupcakes versierd en er was een professionele fotoshoot geregeld. De dag werd afgesloten met een show van Kikker en een heerlijk diner. Na het diner is het gezin feestelijk uitgezwaaid en met de taxi weer thuis gebracht.

'Zo'n dag is om nooit te vergeten! Het was super! Chelsea heeft enorm genoten.' 

Stichting opkikker
Als je kind ziek is, kun je als gezin alle kracht gebruiken, kracht die er soms simpelweg niet (meer) is. Precies waar Stichting Opkikker bij helpt. Met een keten van kracht zetten zij zich elke dag vol overgave in om deze gezinnen, op de momenten dat het er echt toe doet, te ontzorgen en de energie te geven om door te gaan. Met man en macht, met vrijwilligers en enthousiastelingen, met donateurs en sponsors, wordt geholpen om gezinnen met een ziek kind een positieve boost te geven. Vandaag, morgen en volgend jaar. Zo bouwen ze aan een langdurige keten van kracht. Voor zoveel mogelijk gezinnen, zonder verlies van persoonlijke aandacht. Want tegenover ieder persoon die aandacht krijgt, staat iemand die belangeloos aandacht geeft. Samen wordt het verschil gemaakt in de levens die extra kracht en energie nodig hebben.

Meer weten over Stichting Opkikker? Neem een kijkje op www.opkikker.nl

Afbeelding
Afbeelding
Vereniging Ondernemend Sneek en Súdwest-Fryslân verwelkomen bezoekers met open armen Verhalen uit de buurt 22 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00
Afbeelding
Het complete gids voor het onderhouden van je hottub of jacuzzi Algemeen 24 apr, 09:03
Afbeelding
Afraw Nation behaalt tweede plaats bij NK van UDO en kwalificeert zich voor EK in Duitsland Algemeen 23 apr, 09:01
Afbeelding
Deze zomervakantie niet al te ver van huis? Dit zijn 4 top vakanties dicht in de buurt! Recreatie & Ontspanning 22 apr, 15:20
Afbeelding
Arena Friso Sneek explodeert na golden set in waanzinnig duel Sport 22 apr, 10:27
Afbeelding
VC Sneek massaal in actie voor maand van de voedselbank Sport 22 apr, 09:00
Afbeelding
Friso Sneek zet forse stap richting finale play offs Sport 19 apr, 14:00