Joop Mulder, oprichter Oerol, plotseling overleden | RondOm Vandaag regionaal nieuws voor Sneek en omstreken
zondag 24 januari, 2021 19:56
Logo rondomvandaag.nl/Sneek
Joop Mulder.
Joop Mulder. (Foto: Sense of Place)

Joop Mulder, oprichter Oerol, plotseling overleden

  Cultuur

Op 67-jarige leeftijd is Joop Mulder overleden, in de nacht van vrijdag op zaterdag. De oprichter van het Terschellinger festival Oerol is waarschijnlijk overleden aan een hartstilstand. Mulder werkte vanaf het prille begin als oprichter aan Oerol en stopte er in 2017 pas mee. Daarna ging hij bevlogen verder voor het meerjaarse festival Sense of Place.


Joop Mulder is overleden in Leeuwarden. Hij had er een appartement omdat Sense of Place kantoor houdt in Leeuwarden. Hij reisde regelmatig over de Waddenzee, want op West-Terschelling wonen zijn vrouw en dochter. Hij zat nog vol met grote plannen.

Facebookpagina overstroomt met medeleven

Zondag rond 18.00 uur plaatste Sense of Place een foto van Joop op de eigen Facebookpagina en de meelevende reacties stormen binnen. In twee uur tijd zijn er 53 reacties binnen gekomen en is het zestien keer gedeeld. Mulder is en was dan ook een bekend persoon in Friesland en de rest van Nederland. Want wie kent Oerol nu niet, het festival dat hij groot heeft gemaakt al organiserend vanaf de zolder van zijn café De Stoep in het Terschellingerdorp Midsland.

Cornald Maas: ‘Joop was uniek, met een grote passie’

Nationale cultuurliefhebbers zoals Cornald Maas spreken ook hun medeleven uit. “Hij was in zoveel opzichten uniek, authentiek, eigenzinnig, met ‘n grote passie voor wat kunst en landschap verbindt, en met oog voor jong talent dat dankzij hem kansen kreeg”, zegt Maas.

Huidig Oerol-directeur Siart Smit laat weten dat het nieuws nog vers is, maar dat er zeker gedacht wordt aan een passend eerbetoon dit jaar op Oerol voor de man die het festival zo groot heeft gemaakt.

Meer berichten