Optreden Sandra van Nieuwland en Steigerjunkie, corona en wederdienende | RondOm Vandaag regionaal nieuws voor Sneek en omstreken
woensdag 20 januari, 2021 04:47
Logo rondomvandaag.nl/Sneek
Sandra van Nieuwland.
Sandra van Nieuwland.

Optreden Sandra van Nieuwland en Steigerjunkie, corona en wederdienende

  Cultuur

Zangeres Sandra van Nieuwland gaat als het even kan op 21 en 22 januari optreden in Sneek, Steigerjunkie op 23 januari. Vanaf 19 januari zal bekend zijn of het ook daadwerkelijk door kan gaan, afhankelijk van versoepeling van coronamaatregelen of niet. Podium Lewinski zit niet graag stil en neemt dus alvast een voorschot op mogelijke versoepelingen. Mocht het kabinet de regels niet losser willen maken voorlopig, dan vindt het optreden niet plaats.


Voor diegene die Sandra van Nieuwland nog niet kent: In 2012 beleeft zangeres, songwriter en muzikante Sandra van Nieuwland een indrukwekkende doorbraak met haar deelname aan The Voice of Holland. Ze wint het seizoen niet, maar scoort wel grote hits met onder meer de nummers More en Keep Your Head Up. Ze breekt records in de Nederlandse hitlijsten door tegelijkertijd op nummer 1, 2 en 3 te staan. Daarbij staat ze met 5 singles in de top 10. Het album And More wordt platina.

Na The Voice of Holland verder met eigen werk

Na het avontuur bij The Voice richt Sandra zich meer op het schrijven van eigen werk. Haar popalbum Banging On The Doors Of Love levert de succesvolle single Hunter op en wordt bekroond met de Edison voor beste popalbum, geproduceerd door Tjeerd Bomhof. Haar derde album Breaking New Ground komt uit in november 2015. Een plaat met nog meer aandacht voor haar unieke vocale geluid aangevuld met prachtige strijkerspartijen.

Na meerdere club- en theatertours verzorgt Sandra in het najaar van 2016 het voorprogramma van Bryan Ferry. 2018 is het jaar van nieuwe in eigen beheer uitgebrachte muziek met een meer elektronisch karakter. Het album Human Alien landt op aarde en bevat liedjes over wat identiteit is, wat is echt en wat niet, de illusies van het leven. De release wordt opgevolgd door alweer haar derde theatertour met 25 shows door het hele land. Tevens reist Sandra dat jaar mee als een van de artiesten van de ‘Elvis Comeback Special’ (tournee van de Strange Brew-band) samen met Barry Hay, Lucas Hamming, Anne Soldaat, Yorick van Norden en Ntjam Rosie.

Van theateroptredens, kunst, on tour tot Woodstock-nummers

Het jaar 2019 begint met het componeren en schrijven van de muziek voor de show Volgens Mij van het theatergezelschap Bonte Hond. Een bijzonder project in het kader van Bevrijdingsdag, met Sandra’s single Thirsty dolphins als resultaat. Ze gaat mee op tour en treedt tevens op voor premier Rutte op 5 mei. Naast het theaterproject schrijft Sandra meer liedjes voor verschillende kunstprojecten, onder andere voor Stichting Simon de Heer (Nederlandse schilder), waarvan in 2020 een aantal nummers zullen verschijnen.

Ook gaat ze op tour met de voorstelling ‘One Piece of Music’, waarin Sandra klassieke Woodstock-nummers brengt met artiesten als Frank Lammers, Pablo van de Poel (DeWolff), Ricky Koole, Stéphanie Struijk en Paul de Munnik. Aan het einde van 2019 wordt de kerstsingle Mirrors uitgebracht. In maart 2020 verschijnt Sandra’s nieuwe single Little one, dat ze schreef toen haar ex en vader van haar kinderen vertelde dat hij een kindje krijgt met zijn nieuwe liefde.

Corona en lockdown-wederdienende

Met Little one verwelkomt ze dit nieuwe leven en vertelt ze hoe ze deze nieuwe situatie ervaart. Na de single-release volgt een tour langs verschillende popzalen in Nederland. Indien de horeca weer open mag kun je voorafgaand mee-eten bij Lewinski in Sneek. Dit kun je kiezen bij het aanschaffen van je ticket. Mocht de horeca nog gesloten zijn, maar de lockdown niet meer van kracht, dan mag je je eigen consumpties meenemen.

Steigerjunkie is een voorstelling van Wieke van Wordt

Steigerjunkie is een voorstelling door schrijfster Wieke van Wordt. Het onderwerp: Niemand liftte ooit per boot door Nederland… tot Wieke van Oordt het avontuur aanging! Met weinig meer dan een liftbordje met ‘Schipper, mag ik overvaren?’ bezoekt ze in 40 dagen alle Nederlandse provincies. Naast alle havens, bruggen, boten en sluizen die ze daarbij tegenkomt, is Wieke met name getroffen door de vriendelijkheid van de mensen die zomaar een wildvreemde mee aan boord nemen.

Steigerjunkie is een persoonlijk reisverslag en een portret van ons waterrijke land in al zijn diversiteit. Van deze reis verscheen in september 2020 het boek. Daarna gaat Wieke het land in met een voorstelling, waarin alle aspecten van haar reis voor het voetlicht worden. Vooraf dineren kan uiteraard ook bij Lewinski, en is afhankelijk van de coronaregels van dat moment. Kijk voor meer informatie op de website. De keuken is corona en wederdienende geopend tussen 18.00 en 19.30 uur, de voorstelling begint om 20.00 uur.

Meer berichten