zaterdag 24 oktober, 2020 05:08
Logo rondomvandaag.nl/Sneek
Foto: niels de vries

Theaterkids

  Column

In deze tijden van Corona-zorgen en bijbehorende maatregelen kunnen we helaas minder vaak naar theater, museum of popconcert. Er zijn minder voorstellingen en het toegestane aantal bezoekers is beperkt. Het zorgt voor lastige tijden, maar helaas kunnen we even niet anders. We moeten offers geven ten gunste van onze gezondheid. Dat is soms misschien lastig, maar we komen er doorheen.Daar moeten we op vertrouwen. Er komt een moment dat we weer kunnen genieten van een goedtheaterstuk of een mooi concert.


Fryslân heeft zich met Culturele Hoofdstad in 2018 op de culturele kaart gezet. We mogen trots zijn op het culturele klimaat in onze provincie. Vele mensen genieten van het grote aanbod dat Fryslân rijk is.Dat moeten we zo houden. Daarom is het belangrijk dat aanbod op peil te houden. Maar net zo belangrijk is de aandacht voor kunst en cultuur op school. Als provincie investeren we daarom in cultuureducatie. 

We willen kinderen op basisscholen en in het voortgezet onderwijs kennis laten maken met en laten leren over kunst en cultuur. Dat gebeurt al op bijna 90% van de Friese scholen en we hopen dat snel verder uit te breiden. Zodat steeds meer kinderen in contact komen met alles wat er in het culturele spectrum te beleven valt. Daar moeten we met elkaar de schouders onder zetten. Overheden, onderwijs en cultuurinstellingen. Zodat we straks na de corona crisis busladingen vol nieuwe theaterkids kunnen verwelkomen.

Sietske Poepjes
Cultuurgedeputeerde

Meer berichten