maandag 3 augustus, 2020 23:26
Logo rondomvandaag.nl/Sneek
Foto: Wijkplatform Noorderhoek

Natuurontmoetingstuin Noorderhoek gesloten vanwege vandalisme

De Natuurontmoetingstuin van Wijkplatform Noorderhoek in Sneek wordt voorlopig gesloten, als gevolg van het vandalisme wat er te vaak plaatsvindt. Er wordt door onbekenden onder andere schade aangericht aan bomen en de toegangspoort

Het wijkplatforms schrijft: "Wij en veel bewoners zijn trots op onze Natuurontmoetingstuin en genieten. Echter er zijn lieden die daar anders overdenken. De bomen worden massaal moedwillig vernield, als dit zo doorgaat blijft er geen boom meer heel. Bordje verboden toegang rammen ze af van de toegangsdeur, dat hangt er niet voor niets. Wij kunnen helaas niet anders dan de tuin te sluiten voorlopig. Wij zijn druk bezig een oplossing hiervoor te zoeken."

Alleen op maandag twee uurtjes open
De tuin is voorlopig alleen op maandagochtenden geopend, als de vrijwilligers er zelf ook bij aanwezig zijn om een oogje in het zeil te houden. Elke maandagmorgen zijn de vrijwilligers zelf in de tuin aan het werk. Bezoekers zijn dan van harte welkom, tussen 10.00 en 12.00 uur. Tot het vandalisme stopt of de daders gevonden zijn blijft de tuin gesloten voor bezoek.

"Vanmorgen (donderdag, red) hebben wij overleg gehad met de politie, over de vernielingen en brandstichtingen in en rond de Natuurontmoetingstuin. De politie vraagt aan de bewoners als ze wat zien te bellen met 112 en er een melding van te maken. De politie en het wijkplatform zitten er bovenop. Want wij willen het liefst de tuin weer open."

Meer berichten