vrijdag 18 september, 2020 18:34
Logo rondomvandaag.nl/Sneek
De culinaire elfstedentocht is elk jaar weer gezellig
De culinaire elfstedentocht is elk jaar weer gezellig (Foto: Walrus Sneek)

Wat gebeurt er in Sneek in 2020?

2020 staat voor de deur en de eerste evenementen zijn in Sneek alweer gepland. Om op de hoogte te blijven van alle activiteiten in Sneek houdt u natuurlijk onze krant en site in de gaten, maar hier alvast een voorproefje voor wat er in 2020 allemaal in het verschiet ligt.

De eerste Dag van de Elfstedentocht
15 januari 2020

Fries Scheepvaart Museum, Fries Film Archief, sporthistoricus Jurryt Van De Vooren en Tresoar organiseren op 15 januari 2020 voor de eerste keer de Dag van de Elfstedentocht. Niet op het ijs, maar in het Scheepvaartmuseum in Sneek. Deze dag gaat over de Elfstedencultuur in woord, film en beeld, zoals die wordt bewaard en beheerd in musea en archieven. De keuze voor de 15e januari is geen toeval, want juist op die dag viert de Koninklijke Vereniging de Friesche Elf Steden haar 111e verjaardag.

Entree : € 5,00, incl. toegang museum en consumpties. Er is slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar, die besteld kunnen worden via Eventbrite.

Sneker Filmwinter
16 t/m 19 januari 2020

Filmhuis Sneek vertoont elke dinsdagavond een film. Zelfs met deze wekelijkse voorstelling is het echter niet mogelijk alle prachtige films te vertonen. Die gemiste films laten we alsnog op de Sneker Filmwinter zien. Een enkele film (de publiekslieveling) wordt herhaald, we proberen een mooie Gouden Oude te vinden en ook een paar geschikte kinderfilms. En natuurlijk een geweldige openingsfilm.

Bevrijdingsloop 2020
3 mei 2020

'De 4 Mijl van Sneek' is hardloopevenement van 6,4 kilometer door het prachtige centrum van Sneek gecombineerd met veel muziek. 'De 4 Mijl van Sneek' is hardloopevenement van 6,4 kilometer door het prachtige centrum van Sneek, dit jaar gekoppeld aan Sneek 75 jaar bevrijding. Voor de kinderen is er in 2 leeftijdsklassen een kidsrun.

Sneekweek 2020
31 juli t/m 9 augustus 2020

De datum van de 85e Sneekweek 2020 is van 31 juli t/m 9 augustus. De Datum van de Sneekweek is makkelijk te onthouden, ieder jaar de eerste zaterdag van augustus en dan de vrijdag daarvoor is de opening! We zien je graag deze Sneekweek 2020. Van harte welkom!

Shantyfestival Sneek
19 september 2020

Van 13.00 uur t/m 18.00 uur in het centrum het Shantyfestival Sneek gehouden door de Stichting Uit in Sneek. Diverse shantykoren brengen hun repertoire van zeemansliederen ten gehore op diverse locaties door het centrum van Sneek. Deze locaties zijn de Marktstraat, Leeuwarderweg (Ouwe Vat), het Schaapmarktplein en in plaats van de Wijde Noorderhorne, dit jaar locatie Grootzand, ter hoogte van nr 35-45. (Lake House/Ideetje).

Culinaire Elfstedentocht
20 november 2020

Culinaire Elfstedentocht! Blaren, klunen, door het ijs zakken en een loopneus. Nee hoor, niets van dat alles. Wel het Elfstedensfeertje, mét een hapje en drankje in je hand. Iets voor jou? Op vrijdagavond 20 november trappen we om 18.00 uur af. Je gaat langs 11 restaurants voor een eet-en-drink stop van 20 minuten. Laat je kaart stempelen en op naar de volgende!

Meer berichten