Afbeelding

Het spel van Jeu-de-Boules; geef je tegenstander geen kansen

Algemeen

Voor dat de wedstrijd begint, eerst tossen, De winnaar bepaalt op welke baan er word gespeeld en begint. Het butje (dat kleine balletje ) wordt uitgegooid op zes tot maximaal tien meter en gooit de eerste boule er zo dicht mogelijk bij.

De tegenstander probeert zijn boule dichterbij het butje te gooien, is dit gelukt, dan moet de eerste partij weer trachten dit te verbeteren, is dit niet gelukt dan moet hij/zij nogmaals gooien net zo lang tot dat hij/zij dichterbij ligt dan de tegenstander. Lukt het de tegenstander echt niet om hun boules dichterbij het butje te leggen, dan is het aan andere partij om te trachten meerdere punten te maken. Elke boule die dichterbij het butje ligt dan die van de tegenstander telt als een punt, zo kun je dus zes punten maken in één ronde.Het is dus altijd opletten om een tegenstander niet de kans te geven zoveel punten te maken.

Als iemand zich meld bij de club kan hij/zij instructie krijgen om dit spel goed te doorgronden. Dit gaat dus om de juiste houding en hoe hou je de boule vast, maar ook spel tactiek wordt aangeleerd, want juist tactiek is heel belangrijk.

Elke speler heeft bij een doublet (een spel met twee personen) drie boules en dus samen zes boules per team. Speel je drie tegen drie dan heeft elke speler twee boules zodat zij samen weer zes boules hebben. Dit is een spel wat je in wedstrijd verband gespeeld moet hebben om te weten wat is nu de bedoeling is. Daarom nodigen we een ieder uit om het eens te proberen, de koffie staat klaar en meespelen is de eerste vier keer gratis.

Dus tot ziens op de boulebaan in Sneek aan de J.W.Frisostraat 114

Afbeelding
Hier de onderscheiding van 'Lid in de Orde van Oranje Nssau'
Koninklijke Onderscheidingen in Súdwest-Fryslân Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Vereniging Ondernemend Sneek en Súdwest-Fryslân verwelkomen bezoekers met open armen Verhalen uit de buurt 25 apr, 15:16
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00
Afbeelding
Het complete gids voor het onderhouden van je hottub of jacuzzi Algemeen 24 apr, 09:03
Afbeelding
Afraw Nation behaalt tweede plaats bij NK van UDO en kwalificeert zich voor EK in Duitsland Algemeen 23 apr, 09:01
Afbeelding
Deze zomervakantie niet al te ver van huis? Dit zijn 4 top vakanties dicht in de buurt! Recreatie & Ontspanning 22 apr, 15:20
Afbeelding
Arena Friso Sneek explodeert na golden set in waanzinnig duel Sport 22 apr, 10:27
Afbeelding
VC Sneek massaal in actie voor maand van de voedselbank Sport 22 apr, 09:00