zaterdag 8 augustus, 2020 19:01
Logo rondomvandaag.nl/Sneek

Haal de wereld in huis met de Braziliaanse Arthur

SNEEK - Arthur uit Brazilië zoekt een gastgezin in Sneek of omgeving. Begin januari 2020 is het voor verschillende buitenlandse studenten zover: ze komen naar Nederland voor een uitwisseling via het High School Holland programma van Travel Active. De 16-jarige Arthur komt op 13 januari naar Nederland met uitwisselingsorganisatie Travel Active. Arthur verblijft voor een schooljaar in Nederland en is ingedeeld in Sneek. We zijn daarom op zoek naar een gastgezin in Sneek (of op fietsafstand) dat het leuk vindt om hem een warm thuis te bieden.

Arthur stelt zich voor

"Ik ben Arthur, 16 jaar en ik kom uit Brazilië. Naast dat mijn familie erg belangrijk is voor me, heb ik ook veel vrienden waar ik vaak mee afspreek. We maken samen huiswerk, vertellen elkaar grappen of maken gewoon lol samen. Iets anders dat ik graag doe is het spelen van videospelletjes, ook ga ik af en toe tennissen of naar de sportschool met mijn vrienden. Ik vind het erg fijn om anderen te kunnen helpen, om zo hun dag een beetje beter te maken. Daarom ben ik altijd opzoek naar nieuwe grapjes en kijk ik graag comedy. Mijn droom is om later dokter te worden zodat ik anderen kan blijven helpen.

De belangrijkste reden dat ik op uitwisseling wil is dat ik graag kennis en cultuur met jullie uit wil wisselen. Ik kijk ernaar uit om een nieuwe taal te leren, zelfstandiger te worden, nieuwe vrienden te maken en tijd door te brengen met mijn nieuwe familie."

Bent u geschikt als gastgezin?

Gastgezinnen zijn er in alle soorten en maten, in onze ogen kunnen alle samenstellingen van gastgezinnen een warm thuis bieden aan de studenten. Zolang u maar enthousiast bent en openstaat voor een interculturele ervaring. Tijdens het verblijf in Nederland staan de studenten en gastgezinnen onder begeleiding van een Local Coordinator van Travel Active.

Ervaringen van eerdere gastgezinnen:

"Wij hebben in 2017 een uitwisselingsstudent uit Brazilië in ons huis opgenomen. Het is een verrijking om een student in huis te hebben. Wij missen zijn gezelligheid."

"Ons advies aan toekomstige gastgezinnen is, ga er echt open in. Heb niet te hoge verwachtingen en zo nodig pas je verwachtingen (aan de situatie) aan."

Meer informatie?

Wilt u Arthur, of een andere internationale student, een thuis bieden? Neem dan zo spoedig mogelijk contact op met het High School Holland team van Travel Active. Telefoonnummer: 020 – 7372062 of e-mail: highschoolholland@travelactive.org.

Kijk op de website www.travelactive.nl/high-school-holland daar vindt u meer informatie over het worden van gastgezin en kunt u de volledige profielen van onze internationale studenten vinden!

Meer berichten