dinsdag 4 augustus, 2020 01:41
Logo rondomvandaag.nl/Sneek
Dico de Klein /It Fryske Gea
Dico de Klein /It Fryske Gea

Winterwandleing door het eeuwenoude Rysterbosk op 8 december

RIJS – It Fryske Gea organiseert een wandeling door het prachtige Rysterbosk vlakbij Rijs. Hier kun je heerlijk wandelen over de statige lanen, uitkijken over het IJsselmeer en een bezoek brengen aan het sprookjesachtige vredestempeltje. In deze tijd van het jaar lopen we langs de slaapplaatsen van de dieren in winterrust en staan we stil bij de oude reuzen van het bos. Kortom, het Rysterbosk is een bezoek meer dan waard!

Als bomen konden praten…

… dan zou het in het Rysterbosk nooit meer stil zijn. In de 17de eeuw is dit bos aangelegd door een familie die niet voor het geluk geboren was. Het begon met een mislukte aanleg van een succesvolle tabaksplantage en vervolgens gaf de landheer zijn fortuin stukje bij beetje weg aan de arme mensen in de omgeving. Het bos werd zelfs enkele weken gebruikt voor de lancering van V2 raketten tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Een plek om herinneringen te maken

Ondanks de ongelukkig voorgeschiedenis van de oprichtersfamilie kent het Rysterbosk prachtige oude bomen (ook wel woudreuzen genoemd), die veel hebben meegemaakt. Grote dikke eiken en beuken die het bos een statig karakter geven en waarin vele bosbewoners zich terugtrekken.

Ga mee op pad met onze enthousiaste natuurgids en leer meer over deze dieren, de holle bomen waarin vleermuizen hun plek vinden of de sporen van reeën en dassen. Tijdens deze winterexcursie is er extra aandacht voor het leven in de winter. Oftewel een unieke boswandeling voor het hele gezin!

Goed om te weten is dat we onderweg een koffiestop doen bij het Murnserklif (de kosten hiervan zijn voor eigen rekening).

Agenda:

Excursie: Winterwandeling door het eeuwenoude rysterbosk

Datum: zondag 8 december van 13.30 tot 15.30 uur

Locatie: Rijs (beginpunt wordt bekend gemaakt na aanmelding)

Kosten: deelname is voor leden van It Fryske Gea op vertoon van de ledenpas gratis en
niet-leden betalen € 4,- (kinderen t/m 12 jaar € 2,-)

Opgave: uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/activiteiten/ of 0511 – 53 96 18

Meer berichten