Gerrie Schouwenaar
Gerrie Schouwenaar Foto: FC Harlingen

Leeuwarder Gerrie Schouwenaar afscheid genomen bij FC Harlingen

Sport

Leeuwarder voetbaltrainer Gerrie Schouwenaar heeft na twee jaar afscheid genomen van FC Harlingen en gaat volgend seizoen verder bij de voetbalclub van Hurdegaryp. De Harlingers lieten hun trainer niet gaan zonder hem te eren met een afscheidsfeestje.

Op de website van de Harlinger voetbalclub zegt Gerrie: ""Ik ben twee jaar geleden begonnen aan iets toen er eigenlijk nog helemaal niets was“. Dit zijn de woorden van Gerrie wanneer hij “zijn” elftal toespreekt vlak voordat de laatste training van start gaat.

Volgens Gerrie zat toen hij begon iedereen bij de voetbalclub van Arum of ging in ieder geval weg bij FC Harlingen. “Er zaten jongens bij die niet na achten mochten trainen, zo jong waren ze nog. Ik ben eraan begonnen met alle goede bedoelingen. Het feit dat je dan moet beginnen met een ploeg en je gaat aan de eerste wedstrijd beginnen waarbij je naar huis wordt gespeeld met 11-3… ja…daar werd ik niet blij van. Ik dacht nog, dan moet ik nog een jaar… Maar al die jongens zijn ergens aan begonnen en we hebben het met zijn allen gedaan!” aldus Gerrie.

De oud-profvoetballer van Cambuur ziet vele ontwikkelingen bij de spelers en laat weten dat FC Harlingen een club is die een hele mooie toekomst tegemoet gaat met deze jongens. Maar ook met de huidige organisatie en het bestuur, alles is weer op regel.

Gerrie gaat niet helemaal weg want een klein stukje van hem blijft hier nog. Af en toe zal hij nog naar FC Harlingen komen om zijn zoon Imro Schouwenaar te zien voetballen. Imro heeft namelijk zelf de keuze gemaakt om te blijven en daar is het team én de vereniging heel blij mee.

Gerrie richt zich tot de nieuwe hoofdtrainer en wenst Steffen Hansma heel veel succes. Ook bedankt hij de leiders Syb Vogel en Tony van Andel voor de afgelopen jaren. Gerrie: “Het bestuur bedank ik voor het vertrouwen wat ze in me hadden en ik wens iedereen het aller-aller beste. Als jullie FC Harlingen gewoon lekker trouw blijven dan staat er iets heel moois te gebeuren. Daar ben ik van overtuigd! Bedankt voor de fantastisch mooie tijd.

Na deze mooie woorden overhandigde Siefko Jager jr. namens het hele team een cadeau aan Gerrie. Ook Tony van Andel – die als leider stopt – en Syb Vogel kregen een aandenken.

Beheer oevers langs Friese vaarwegen
Subsidieregelingen oeverbeheer geopend Financieel 2 mei, 15:00
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Kazemattenmuseum Algemeen 2 mei, 08:00
Afbeelding
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Friesland Natuur 1 mei, 18:00
Afbeelding
DODENHERDENKING KORNWERDERZAND KAZEMATTENMUSEUM Algemeen 1 mei, 08:00
Rijden onder invloed van cannabis gebeurt het vaakst bij mensen die al stevig blowen.
Veel cannabisgebruikers rijden onder invloed Gezondheid 30 apr, 18:00
Afbeelding
Uniek historisch dambord werpt nieuw licht op herkomst Fries damspel Cultuur 30 apr, 12:00
Afbeelding
Friese kunstenaars Wopke van der Heide en Marijke Buurlage exposeren in de Nieuwe Smederij Cultuur 30 apr, 10:00
Afbeelding
Friesland Pop presenteert: Mini Hiphop Conferentie met het thema "Ladies First" Cultuur 30 apr, 08:00