Dorpsbeang Mantgum is één van de dorpsbelangen in de gemeente Leeuwarden die aan de enquete over het woonbeleid van de gemeente meedoet.
Dorpsbeang Mantgum is één van de dorpsbelangen in de gemeente Leeuwarden die aan de enquete over het woonbeleid van de gemeente meedoet.

Leeuwarden en dorpsbelangen houden enquete over woonbeleid in de gemeente

Politiek

LEEUWARDEN - Gemeente Leeuwarden en een aantal dorpsbelangen van de dorpen uit de gemeente vragen dorpsbewoners mee te doen met actueel woonbeleid. Daarom is een brief naar de inwoners gestuurd met een vragenlijst waarmee gemeente en dorpsbelangen inzicht krijgen in hoe mensen denken over actueel woonbeleid.

Gemeente Leeuwarden wil graag in beeld krijgen welke woonwensen de inwoners van de Leeuwarder dorpen hebben. Samen met een groot aantal dorpsbelangen heeft de gemeente daarom een vragenlijst gemaakt. Zij vragen bewoners deze in te vullen en op die manier mee te denken aan een actueel woonbeleid.

Woonbeleid actueel maken

Met de informatie uit de vragenlijsten wil de gemeente het woonbeleid actueel maken. Dat is nodig, want in het bestaande beleid zijn de dorpen nog onvoldoende meegenomen. Het woonbeleid moet ruimte geven voor woningbouw dat past binnen de wensen en behoeften van dorpsbewoners. 

De uitwerking van het beleid gaat de gemeente samen met de dorpen en woningcorporaties bespreken en uitwerken. De resultaten uit de vragenlijst helpen daarbij. De dorpsbelangen kunnen de informatie ook gebruiken voor de dorpsvisie en in gesprekken in het dorp en met de gemeente.

Voor dorpsbewoners én geïnteresseerden

Een dezer dagen valt een brief met het verzoek om de digitale vragenlijst in te vullen op de deurmat bij een groot aantal dorpsbewoners. Thuis of uitwonende meerderjarige kinderen mogen de vragenlijst ook invullen. Net als mensen die geïnteresseerd zijn in wonen in een dorp.

“Het opstellen van het woonbeleid kunnen we en willen we niet vanuit het gemeentehuis doen”, vindt Hein de Haan, wethouder Wonen. “Samen zorgen we voor een mooi (t)huis voor iedereen, in de stad én de dorpen van gemeente Leeuwarden. Daarom nodig ik dorpsbewoners van harte uit, mede namens de dorpsbelangen, om de vragenlijst in te vullen.”

Samen met dorpsbelangen van deze dorpen:

De vragenlijst is opgesteld In samenwerking met dorpsbelangen van de dorpen Mantgum, Jellum-Bears, Baard, Stiens, Grou, Hilaard, Alde Leie, Hijum, Jirnsum, Jorwert, Britsum, Warten, Wergea, Wirdum-Swichum en Koarnjum-Jelsum.

Vragenlijst kan tot 1 maart worden ingevuld en opgestuurd

De vragenlijst kan men van 1 februari tot 1 maart invullen, ook als iemand geen brief heeft ontvangen. De vragenlijst is te vinden via de website www.leeuwarden.nl/wonen, via de rechtstreekse link https://surveys.enalyzer.com?pid=b3c6f3c7 of scan de QR code met een mobiele telefoon.

Afbeelding
Beheer oevers langs Friese vaarwegen
Subsidieregelingen oeverbeheer geopend Financieel 6 uur geleden
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Kazemattenmuseum Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Friesland Natuur 1 mei, 18:00
Afbeelding
DODENHERDENKING KORNWERDERZAND KAZEMATTENMUSEUM Algemeen 1 mei, 08:00
Rijden onder invloed van cannabis gebeurt het vaakst bij mensen die al stevig blowen.
Veel cannabisgebruikers rijden onder invloed Gezondheid 30 apr, 18:00
Afbeelding
Uniek historisch dambord werpt nieuw licht op herkomst Fries damspel Cultuur 30 apr, 12:00
Afbeelding
Friese kunstenaars Wopke van der Heide en Marijke Buurlage exposeren in de Nieuwe Smederij Cultuur 30 apr, 10:00
Afbeelding
Friesland Pop presenteert: Mini Hiphop Conferentie met het thema "Ladies First" Cultuur 30 apr, 08:00