Afbeelding
Foto: lwdvoorelkaar.nl

Nieuwe werkwijze Wmo in Leeuwarden vanwege corona

Zorg & Welzijn

De gemeente Leeuwarden start per 1 januari met een nieuwe werkwijze voor de Wmo (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) in verband met de coronamaatregelen. Samen met de partners Amaryllis, Winkdracht058, M.I.E.P Huishoudservice en Thuiszorg Het Friese Land heeft de gemeente op een rij gezet wat de maatregelen betekenen voor de start van de nieuwe werkwijze in de Wmo.

De zorgverlening zoals uit de Wmo, jeugdwet of Wet langdurige zorg, gaat zo veel mogelijk door. Zorgmedewerkers mogen hun werk blijven uitvoeren binnen de richtlijnen van het RIVM. Dit betekent dat er altijd op afspraak wordt gewerkt, zo veel mogelijk digitaal en wanneer nodig fysiek met anderhalve meter afstand. Ook vindt er een checkgesprek plaats bij contact tussen medewerker en cliënt.

Nieuw: buurt- en dorpskamers

De buurt- en dorpskamers zijn er per 1 januari. Op https://lwdvoorelkaar.nl/nl vindt u een overzicht van de locaties, de openingstijden en de contactgegevens. Als je een ondersteuningsvraag heeft, kun je telefonisch contact opnemen met Amaryllis. M.I.E.P. Huishoudservice en Thuiszorg Het Friese Land bieden vanaf 1 januari 2021 hulp bij huishouden. Aanvragen hiervoor kunnen worden gedaan via www.hbhleeuwarden.nl. Voor andere vragen kun je contact opnemen met de buurt- of dorpskamer.

Hulp bij huishouden en praktische thuisondersteuning gaan door. Deze werkzaamheden kunnen veelal worden uitgevoerd met inachtneming van de anderhalve meter afstand. Thuisondersteuning vindt voornamelijk plaats via digitaal of telefonisch contact. Wanneer nodig is een fysieke afspraak mogelijk binnen de richtlijnen.

Dagbesteding gaat zoveel mogelijk door

Ook dagbesteding gaat zo veel mogelijk door. De locaties zijn ingericht op de coronamaatregelen. De benodigde aanpassingen zijn afhankelijk van de locatie. Dit betekent dat de invulling van de dagbesteding, bijvoorbeeld qua grootte van groepen, kan verschillen per locatie. Ook de kennismakingen voor de nieuwe cliënten gaan door, binnen de richtlijnen.

Meer informatie kun je vinden op de website www.lwdvoorelkaar.nl/coronavirus.

Afbeelding
Kijktip - FryslânDOK: Sterrennacht, over de waarde van de sterrenhemel Cultuur 9 uur geleden
HT Roeirace
Kijktip: De HT Roeirace live te volgen bij Omrop Fryslân Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Twee mensen gewond bij brand in appartementencomplex in Leeuwarden 112-Nieuws 18 uur geleden
De spelers van SC Cambuur balen.
SC Cambuur verliest van Roda en maakt zich op voor bijzondere wedstrijd Sport 6 mei, 10:54
Beheer oevers langs Friese vaarwegen
Subsidieregelingen oeverbeheer geopend Financieel 2 mei, 15:00
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Kazemattenmuseum Algemeen 2 mei, 08:00
Afbeelding
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Friesland Natuur 1 mei, 18:00
Afbeelding
DODENHERDENKING KORNWERDERZAND KAZEMATTENMUSEUM Algemeen 1 mei, 08:00