Afbeelding
Foto: Logo sc Heerenveen

Twaalf keer is scheepsrecht bij sc Heerenveen: winst op Feijenoord

Sport

Na elf competitieduels zonder zege heeft sc Heerenveen eindelijk weer eens laten zien dat het toch echt wel kan winnen. De power en de schwung zat er nu wel weer in bij de Friese eredivisionist en Feijenoord uit Rotterdam was daar woensdagavond het slachtoffer van: 3-0.

Feijenoord blijft door dit resulataat op de vijfde stek van de ranglijst staan, sc Heerenveen op plaats nummer negen. De winst geeft de Friese burger moed en hoop[ dat wellicht de zevende stek op de ranglijst er nog in zit en daarmee Europees voetbal.

Nieuwe aanwinst Rami Kaib in de basis

Op de eigen website omschrijft sc Heerenveen de overwinning als volgt: “Met winteraankoop Rami Kaib voor het eerst in de basis nam sc Heerenveen vanaf het eerste fluitsignaal het heft in handen. De thuisclub voetbalde een stuk gemakkelijker dan de tegenstander en dat had onder meer te maken met het plan van aanpak.

Joey Veerman had een vrije rol toebedeeld gekregen. Zo vrij, dat hij na een klein half uur ongehinderd de openingstreffer kon binnenschieten (1-0). Het doelpunt van sc Heerenveen was gezien de krachtsverhoudingen op het veld terecht.

En terwijl de pers de 1-0 nog uitgebreid aan het beschrijven was, verdubbelde Pawel Bochniewicz plots brutaal de score. De Pool meldde zich bij een hoekschop voorin en tikte de bal van dichtbij met zijn teen achter doelman Nick Marsman (2-0).

Ongekende weelde voor sc Heerenveen

Ongekende weelde voor sc Heerenveen: zolang zonder winst en dan tegen Feyenoord met een 2-0 voorsprong de kleedkamer opzoeken. Na de pauze ging de thuisclub door met waar het voor rust was gestopt: de aanval zoeken. En na vijf minuten in de tweede helft was het alweer kassa. Mitchell van Bergen ontving de bal van Henk Veerman en schoot met links raak in de korte hoek (3-0).

sc Heerenveen zat op rozen en was Feyenoord de baas. De Rotterdammers hadden in het restant weliswaar meer balbezit, maar tot veel grote kansen leidde dat niet. Bryan Linssen – een maand geleden met drie treffers de grote kwelgeest in De Kuip (3-0) – was dichtbij, maar zag zijn volley op het dak van de goal belanden. Nee, de zege kwam niet meer in gevaar en dus stapten de Friezen eindelijk weer eens met de volle buit van het veld.

Opstelling sc Heerenveen: Mulder; Floranus (81. Akujobi), Dresevic, Bochniewicz, Kaib; Kongolo, Halilovic (88. Woudenberg), De Jong (65. Van Hecke); Van Bergen (81. Nygren), H. Veerman, J. Veerman.

Scoreverloop: 28. 1-0 Joey Veerman; 30. 2-0 Pawel Bochniewicz; 50. 3-0 Mitchell van Bergen.

De actuele stand op de ranglijst van de eredivisie, met sc Heerenveen op de negende plaats van de achttien clubs in totaal.
Afbeelding
Start 'Buurtgezinnen': opvoeden doe je samen Zorg & Welzijn 1 uur geleden
Afbeelding
4 mei 20.45 uur: Annelies van James Whitbourn door het Toonkunstkoor Cultuur 3 uur geleden
Het Lancaster-monument in Oudehorne.
Oorlog in Heerenveen: Het Lancaster-monument in Oudehorne Historie 5 uur geleden
Directrice Tineke de Jong opent de deuren van de openbare basisschool in Aldeboarn.
OBS de Boarne in Aldeboarn sluit na bijna 40 jaar haar deuren en gaat verder als samenlevingsschool Educatie 19 uur geleden
Afbeelding
Start vernieuwbouw Kindcentrum Ekke de Haan en Kindcentrum het Kompas Educatie 22 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 25 apr, 08:00
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00