dinsdag 22 september, 2020 10:46
Logo rondomvandaag.nl/heerenveen
Foto: Gemeente.nu

Heerenveen biedt gratis hulp aan mensen met financiële problemen

  Financieel

Voor inwoners die financiële problemen hebben, het overzicht kwijt zijn of zelfs de post niet meer open durven te maken biedt gemeente Heerenveen hulp.

De afgelopen coronatijd heeft voor sommige mensen nog meer de zaken op scherp gezet. Omdat veel hulpinstellingen min of meer gesloten bleven, wordt de drempel om hulp te vragen hoger. Gemeente Heerenveen, Caleidoscoop en Humanitas werken samen om inwoners, ook nu, te helpen. En die hulp is gratis.

“Het blijkt vaak dat mensen lang wachten om hulp te vragen. Dat is jammer. Want hoe eerder de hulp opgestart wordt, hoe beter het is. Inmiddels zijn er ook weer mogelijkheden om op locatie, corona-proof, persoonlijk contact te hebben”, aldus wethouder Hans Broekhuizen. ”Dus wacht niet langer en neem contact op.” 

Speciale 'Meitinkers'
Inwoners kunnen altijd contact opnemen met een meitinker. Deze bekijkt hoe het er voor staat en zoekt naar de beste oplossing. Dit kan via het team Schulphulpverlening van de gemeente, maar ook bijvoorbeeld via De Barones of Humanitas. Er wordt altijd gekeken naar de beste oplossing voor het specifieke probleem van de inwoner. De gemeente Heerenveen is opgedeeld in woonservicezones die ieder hun eigen meitinker hebben. Op www.heerenveen.nl/meitinker zijn alle contactgegevens te vinden.

Het hangt van de situatie af wat de beste oplossing is. Soms is het voldoende om met behulp van een budgetmaatje zelf weer orde op zaken te houden. Maar het kan ook zijn dat de beste manier schuldhulpverlening is. Er zijn allerlei hulpmogelijkheden beschikbaar, het is maar net wat nodig is. Maatwerk dus.

Meer berichten