donderdag 6 augustus, 2020 23:28
Logo rondomvandaag.nl/heerenveen
Foto: SC Heerenveen

Verdediger Doan Van Hau vertrekt bij SC Heerenveen

Voetbalclub SC Heerenveen moet afscheid nemen van Doan Van Hau. De 21-jarige verdediger werd het afgelopen seizoen gehuurd van Hanoi FC en keert terug naar Vietnam. De Friese profvoetbalclub onderzocht mogelijkheden om Van Hau langer in Friesland te houden, maar slaagde er niet in.

Technisch manager Gerry Hamstra: "Ondanks dat Doan afgelopen seizoen slechts één keer in actie is gekomen zagen wij wel degelijk potentie in hem. Na een aantal maanden van aanpassen klopte hij in de laatste weken van de competitie nadrukkelijk op de deur. Het was de bedoeling dat hij zich aankomend seizoen echt zou gaan mengen in de concurrentiestrijd links en centraal achterin."

Salaris 'afdekken' niet gelukt
Desondanks komt het avontuur nu toch ten einde. Gezien de huidige situatie van de club vindt SC Heerenveen het financieel niet verantwoord om de samenwerking voort te zetten. "We hebben gezocht naar een manier om zijn salaris af te kunnen dekken maar dat is helaas niet gelukt. Dat is jammer want sportief gezien verdient hij een kans. Echter moeten wij als club prioriteiten stellen. We willen Doan bedanken voor zijn inzet bij SC Heerenveen en wensen hem het allerbeste bij het vervolg van zijn carrière."

Meer berichten