donderdag 6 augustus, 2020 23:22
Logo rondomvandaag.nl/heerenveen

Kinderboerderij de Naturij weer open!

DRACHTEN - Het is geen makkelijke tijd geweest voor kinderboerderij De Naturij, maar het hoofd is wel boven water gehouden. De kinderboerderij is weer open en de protocollen van het RIVM worden goed opgevolgd, de boerderij heeft diverse desinfectie punten, ter bescherming van het personeel en om het coronavirus buiten de deur te houden. RondOm Vandaag ging bij ze langs en sprak met de bedrijfsleider Jan Knecht over hoe De Naturij alles op alles zet om veilig open te gaan.

Blij weer open te kunnen

Jan Knegt is erg blij met het weer open kunnen buiten de nieuwe maatregelen om: “Het is heel leuk, maar heel erg anders. Er zijn talloze protocollen die je moet volgen voordat je hier aanwezig mag zijn en dat is natuurlijk wel even wennen. Zo moet je het toilet gebruiken op aanvraag, wordt er heel erg goed opgelet of je je handen, de kraan, de deurknop enzovoort wel desinfecteert en zijn er op zowel de boerderij als in de speelhal routes gemaakt om contact zo veel mogelijk te beperken.” Jan vindt het heel belangrijk om de protocollen te volgen maar geeft aan het best lastig te vinden op het moment.

Er zijn naar aanleiding van de heropening een boel restricties opgelegd, maar langzamerhand mogen alle delen van de Naturij weer open. Nu mogen de speelhallen en andere delen van het park ook weer open met een restrictie aan hoeveel bezoekers er maximaal aanwezig mogen zijn in het park: “Dat zijn er vijfhonderd maximaal maar we gaan eigenlijk uit van honderdtwintig gezinnen wat ongeveer op dat aantal uitkomt, en op die manier is de parkeerplaats ook vol. In het begin moesten mensen zich telefonisch aanmelden voor een bezoek, maar dat doen we nu niet meer, omdat door corona veel mensen denken dat het te druk is in het park, zonder reserveren komen er tenminste wat klanten.”

In de speelhal gelden ook diverse regels, zo mogen ouders niet in de speeltoestellen en is bij het restaurant een spatscherm opgehangen.

Eigen verantwoordelijkheid

Om de opening van het park te verzekeren is het belangrijk voor iedereen die zich in de Naturij bevindt om je aan de veiligheidsregels te houden, en die worden volgens Jan keurig gevolgd: “we hebben het nog niet meegemaakt dat mensen in een grote groep bij elkaar gaan zitten, mede ook door hoe alles nu is ingericht. Ook hebben we handhavers die alles schoon maken na gebruik en wordt er onder personeel hard gewerkt om de afstand die nodig is te houden van elkaar, zelfs als ze elkaar passeren doen ze dat met de rug naar elkaar toe.” Ook zijn er in het park overal desinfectie punten te vinden.

Het restaurant is zo veilig mogelijk ingericht, met gepaste afstand tussen alle tafels en spatschermen tussen de bezoeker en het personeel om zo veilig mogelijk open te kunnen.

Afgelopen periode

Het was niet heel makkelijk om voor zo’n lange tijd niet open te kunnen. Maar dit is niet ten koste gegaan van het personeel, die hebben steeds betaald gekregen. Dit heeft wel zijn tol geëist volgens Jan: “het geld dat jarenlang is opgespaard om de boerderij te verbouwen moest gebruikt worden om de lonen van het personeel nog steeds uit te kunnen betalen.” De Naturij had grote plannen om te verbouwen, zo zouden er zonnepanelen, een warmtepomp en meer energiebesparende maatregelen genomen worden om een zo klein mogelijke voetafdruk in het milieu achter te laten.

Al met al is de Naturij nog steeds de perfecte plek om jouw kind mee naartoe te nemen. Kijk op de website om alles te weten te komen over de maatregelen die genomen worden door de Naturij en hoe jij op een veilige manier een leuk dagje uit kan beleven.

Meer berichten