Afbeelding

Syb signeert bij Binnert Overdiep en hij neemt zijn gitaar mee

Algemeen

HEERENVEEN - Komende koopzondag 24 november om 15.00u zal Syb van der Ploeg, zanger van De Kast, het nieuwe boek Syb, leven voor muziek en sport van Roely Boer signeren en hij neemt zijn gitaar mee! Iedereen is van harte welkom en de toegang gratis.

Over het boek:

Zeg de naam Syb van der Ploeg. Dan volgt steevast: van De Kast? Maar Syb van der Ploeg is veel meer dan de zanger van de Friese band. Hij begon de Engelse rockband Spanner, maakte een solo-cd, speelde in musicals, was Jezus in de eerste Passion, zong met het NNO, reist al tien jaar de theaters langs met Motel WestCoast en The Best of Britain. En dat is nog lang niet alles. Kortom Syb is met recht een 'reiziger in muziek'. Syb van der Ploeg is ook op en top sportman. Hardlopen, fietsen, zwemmen, schaatsen, marathons en triathlons. Hij is de man achter de Mar-athon Sneek. Bovendien is hij een groot natuurliefhebber met een grote liefde voor Friesland Muziek en sport. In de theatervoorstelling SportSound brengt Syb zijn twee liefdes die zo onlosmakelijk zijn verbonden bij elkaar.

In dit boek vertelt hij over hoe die liefdes hem als mens, muzikant en sporter mede hebben gevormd. Van zijn eerste bandje tot de theatervoorstelling The Stones vs The Beatles Battle en alles daartussenin met een grote rol voor De Kast. De weg ernaartoe, de doorbraak en de hoogtijdagen, maar ook de andere kant van het succes en het leven erna. Van de eerste schreden op het voetbalveld en de eerste racefietsjes tot de hele triathlon op zijn vijftigste. Al jong werd hij geïnspireerd door Gerard Nijboer, Hennie Kuiper, Rob Barel en later ook door Foppe de Haan, Rintje Ritsma en Henk Angenent. Topsporters die nog altijd behoren tot zijn sporthelden. De zes persoonlijke interviews sluiten naadloos aan bij zijn verhaal.

Afbeelding
Afbeelding
Directrice Tineke de Jong opent de deuren van de openbare basisschool in Aldeboarn.
OBS de Boarne in Aldeboarn sluit na bijna 40 jaar haar deuren en gaat verder als samenlevingsschool Educatie 12 uur geleden
Afbeelding
Start vernieuwbouw Kindcentrum Ekke de Haan en Kindcentrum het Kompas Educatie 15 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 20 uur geleden
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 22 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00
Afbeelding
De Hunebeddenjager: Een avontuurlijke ontdekkingsreis met Willem Donker Cultuur 24 apr, 10:00
Hoe ga jij Koningsdag vieren?
Activiteiten op Koningsdag in Heerenveen Algemeen 24 apr, 08:00