Afbeelding
Foto: BEELD31

Beachsport Arena Centre Squash Drachten

Sport

Door de corona-crisis kan er even niet worden gesquasht. Maar gelukkig mag er wel buiten worden gesport. Centre Squash Drachten is dan ook apetrots, om te kunnen vermelden dat het de komende periode leuke dingen gaan doen. Van juni tot en met augustus wordt het terrein voor het squashcentrum omgebouwd tot Beachsport Arena, om een zomer lang te beachtennissen en crossmintonnen.

Italië is het beachtennis mekka van Europa. Maar ook in Nederland wint beachtennis snel terrein, waar het op enkele plaatsen zelfs indoor wordt gespeeld. Het is een spektakel om topspelers te zien spelen. De sfeer op de velden is te vergelijken met beachvolleybal en ontaardt met regelmaat in een groot feest.

Beachtennis biedt een uitstekende cardiotraining, met een lage impact op de gewrichten vanwege het zand. De bal mag de grond niet raken. Als zodanig wordt de sport volledig volley gespeeld. Dat maakt dat spelers naar ballen duiken die moeilijk bereikbaar zijn. Beachtennis is snel, intens en opwindend.

Crossminton

Crossminton (voorheen speedminton) combineert het beste van squash, tennis en badminton tot een spel dat je overal kunt spelen. Het veld bestaat uit twee vierkanten van 5,5 x 5,5 meter op een afstand van 12,8 meter. De speeder (shuttle) is ontworpen om buiten te spelen. Hij vliegt stabiel in de wind, is waterbestendig en licht op in het donker als hij wordt geladen met een speedlight. Crossminton is vrij gemakkelijk te leren. Binnen een paar slagen heb je het onder de knie en speel je lange slagenwisselingen.

Sportlaan 1, Drachten, 0512 - 54 10 56 www.squashdrachten.nl

Tenzij er nog kou komt mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 13 uur geleden
Afbeelding
Nij Smellinge en ZuidOostZorg experimenteren met muziek op IC Zorg & Welzijn 16 uur geleden
De Nederlandse vlag, die op 4 mei in het hele land halfstok hangt.
4 mei dodenherdenking in Drachten Verhalen uit de buurt 19 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 21 uur geleden
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 23 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 24 apr, 15:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00