vrijdag 24 januari, 2020 02:57
Logo rondomvandaag.nl/drachten
Foto: teamNL

Drie ijshockeyers naar finale Jeugd Olympische Spelen

  Sport

Kimberly Collard (Hagestein), Iris van Houten (Beetsterzwaag) en Dylan Wesseling (Katwijk) hebben zich geplaatst voor de ijshockeyfinale van de 3x3 mixed nations competitie. Roos Karst (Tjalleberd) en Corné van Stuijvenberg (Eindhoven) strijden om het brons.

De finalewedstrijden worden morgen gespeeld. Vijf van de zeven ijshockeyers van Talent TeamNL speelden vandaag in de spannend halve finales. Kimberly Collard won deze strijd met haar Team Zwart van Team Bruin, waar Roos Karst deel van uit maakt. De stand na drie keer zestien minuten was 11-7 in het voordeel van Team Zwart. Team Geel, met Iris van Houten in de gelederen, won met 7-5 van Team Blauw. Bij de jongens wist Dylan Wesseling met team Rood tot de finale door te dringen door Team Bruin met 9-7 te verslaan. Corné van Stuijvenberg verloor met zijn Team Zwart met 3-7 van Team Groen.

Het format van deze ijshockeycompetitie is nieuw. De sporters spelen niet in één Nederlands team, maar in een gemengde 3x3 competitie. Met spelers uit verschillende landen in één ploeg. Het veld is kleiner dan gebruikelijk, de speeltijd is korter en een team heeft drie spelers in het veld staan. Met dertien spelers in het team wordt er veel gewisseld. Het is een snellere variant van het traditionele ijshockey, waarbij alle hockeyers op het ijs continu betrokken worden.

Website www.teamnl.org

Meer informatie over het evenement en de Nederlandse deelnemers is te vinden op www.nocnsf.nl/lausanne2020 en www.lausanne2020.sport.

Meer berichten

RondOm DrachtenLees de krant online