Afbeelding
Foto: Familie Wiersma

Complimenten voor teamwerk brandweer Burgum en Leeuwarden

Samenleving

Annemarie en Oeds Wiersma uit Burgum en hun kinderen zijn bijzonder te spreken over de hulp van de brandweerkorpsen van Burgum en Leeuwarden, bij hun schoorsteenbrand op zaterdag 17 oktober. Annemarie: “Petje af! Zo goed krijg je het nergens volgens mij. Gelukkig liep alles met een sisser af en konden we vannacht gewoon lekker slapen en hebben we geen vervelende schade. Dank jullie wel!”

Annemarie, communicatiemedewerker van beroep, heeft er het nuvolgende prettig leesbare verslag van geschreven zodat je een goede indruk krijgt van hun spannende avond daar in Burgum.

“Zaterdagavond, met z’n viertjes gesetteld op de bank, Netflix film kijken, houtkachel aan.... lekker. Maar de kachel was wel erg enthousiast! Binnen korte tijd werd het warmer en warmer, begon het te bulderen in de kachelpijp en roken we een rare zure lucht. Tsja, we zagen geen rook maar dit was niet oké. De hitte alleen al... ook boven en op zolder. En dan de vonkenregen uit de schoorsteen buiten.”

“Even snel op Google gekeken of dit wel normaal is, nee dus! Ik twijfelde énorm of ik hiervoor nu echt 112 moest gaan bellen, of zelf de kachel blussen of misschien het brandende hout in onze bbq kieperen en buiten neerzetten? Nee, is toch beter de brandweer te vragen.”

“Ik heb ze gebeld en wat fijn om dan te horen dat je het juiste doet, ze kwamen direct, gaven ons goede adviezen en hebben ons echt enorm geholpen! De politie kwam eerst, vervolgens Brandweer Burgum en later nog een team uit Leeuwarden met een hoogwerker. Wat een teamwork van deze mannen! Op elkaar ingespeeld, rustig, ieder zijn rol en richting ons enorm goede communicatie.”

Afbeelding
Tenzij er nog kou komt mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 17 uur geleden
Afbeelding
Nij Smellinge en ZuidOostZorg experimenteren met muziek op IC Zorg & Welzijn 20 uur geleden
De Nederlandse vlag, die op 4 mei in het hele land halfstok hangt.
4 mei dodenherdenking in Drachten Verhalen uit de buurt 23 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt gisteren
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 25 apr, 08:00
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 24 apr, 15:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00