zondag 23 februari, 2020 05:36
Logo rondomvandaag.nl/drachten
Foto: Sicco Rypma

Gerben Rypma hek onthuld

  Natuur

OUDEGA - Sinds vrijdag is er een Gerben Rypma hek op de Brekkenpaad bij Oudega. Op een van de hekken staat een kerk van kunstenaar Hans Jouta en sinds vrijdag staat op een hek 'Ik voel me zo ruim en vrij' van 'Waterlands' van dichter Gerben Rypma (1878-1963).  

Ans Galama uit Wommels, als regelmatige deelnemer aan de jaarlijkse culturele wandeling van de Blauhúster Gerben Rypma Foundation, onthulde dit speciale kunstwerk. De wandelroute verbindt de rijke natuur van het Friese Gea-gebied 'De Ryp' met de bijzondere levenswijze van de schilder, dichter Gerben Rypma, die hier zijn inspiratie vond.  

De culturele wandeling wordt jaarlijks eind oktober georganiseerd. Dit keer ging het om polderdijken rond de Blauhúster Puollen. Het was een lang gekoesterde wens van de Gerben Rypma Foundation om een mooie plek op de Brek te creëren waar mensen een tijdje kunnen rusten. Dat is ook de reden waarom het Gerben Rypma hek eenvoudig is gehouden. Je kunt van de fiets stappen, even uitrusten op het bankje of, hang net als Gerben Rypma over het hek om te genieten van de stilte en de rijke natuur.

Meer berichten