zondag 5 april, 2020 21:17
Logo rondomvandaag.nl/drachten
Foto: Us Nocht

Us Nocht zoekt jonge acteurs voor festival Simmerdeis. Ben jij erbij?

  Cultuur

DRACHTEN - Op dinsdag 10 maart vindt om 19.30 in café Marktzicht aan de Oudeweg in Drachten de kick-off plaats van een nieuw theaterproject van  toanielselskip Us Nocht  uit Drachten. Al jaren is het toneelgezelschap deelnemer aan het muziek- en theaterfestival  Simmerdeis  met een productie.

Deze keer geeft het gezelschap een podium aan jonge acteurs (m/v) in de leeftijd van 12 – 16 jaar.

Onder leiding van de ook nog jonge theatermaker Wytse Algra zal op basis van improvisatie met jouw inbreng een voorstelling worden gemaakt op een unieke locatie op het festivalterrein. Leidraad zal onder andere zijn het thema 1000&1 nacht. Dit thema komt uit de hoge hoed van artistiek leider Ira Judkovskaja van professioneel theatergezelschap Tryater. Tryater werkt graag samen met jongeren in de provincie. In de persoon van Janneke de Haan zal Wytse Algra samenwerken.

Aanmelden en meer informatie
Je hoeft geen specifieke toneelervaring te hebben. Aanmelden bij Us Nocht kan door een bericht te sturen naar: info@usnocht.nl
Wil je nog wat meer info? Bel dan de productieleider:  06-30493981 (Jelle)

De repetities van de voorstelling zullen plaatsvinden op zaterdagochtend (9.30-12.00) in het gebouw van de buurtvereniging De Singels aan de Hoge Bomen in Drachten.

Het festival vindt plaats van 25 tot en met 28 juni. Er zal verschillende keren een optreden zijn van ongeveer een half uur.

Over Simmerdeis
Simmerdeis is hét Theater- en Muziekfestival van Drachten en Smallingerland, waar je elkaar tussen 25 en 28 juni 2020 ontmoet in een gezellige omgeving. Vier dagen lang kun je circusacts, bijzondere toneelvoorstellingen, experimenteel theater, straattheater en kindervoorstellingen bezoeken. Of dat nu in het sfeervolle Slingepark is, op één van de locaties in Drachten of in de omliggende dorpen. Je treft er (theater)makers, muzikanten, artiesten en andere bezoekers. Niets is te gek op Simmerdeis! Wat helemaal leuk is: veel voorstellingen en alle muziekacts op het Slingepark zijn zelfs gratis te bezoeken. Bovendien is Simmerdeis ook voor een hapje en een drankje dé plek. Met een breed scala aan foodtrucks is er voor ieder wat wils. Daarbij staat duurzaamheid hoog in het vaandel met gerechten uit de regio en het tegengaan van voedselverspilling. Churros, pizza, burgers, nacho’s, friet en meer.. dat wordt smullen geblazen!

Meer berichten