Afbeelding

Johannes Ritsma uit Surhuisterveen ambassadeur NK Veiligste Chauffeur

Algemeen

Het NK Veiligste Chauffeur gaat 1 juni van start. Om het nieuwe concept extra onder de aandacht te brengen bij de doelgroep – alle beroepschauffeurs van Nederland – wordt er dit jaar gewerkt met provinciale ambassadeurs. Dit zijn stuk voor stuk beroepschauffeurs die zich inzetten voor verbetering van de transportveiligheid, één van de bovenliggende doelstellingen van het initiatief.

Voor de provincie Friesland is Johannes Ritsma uitverkozen als ambassadeur. Ritsma werd in 2018 de winnaar van het allereerste NK Veiligste Chauffeur. Aan die competitie namen destijds ruim 1600 beroepschauffeurs deel.

Ritsma pleit voor meer respect en begrip voor elkaar

Johannes Ritsma (39) woont in Surhuisterveen en rijdt voor Boonstra Transport uit Haulerwijk. Op jaarbasis rijdt hij circa 150.000 kilometer in de vrachtwagen. ,,Het mooiste van het vak vind ik het altijd onderweg zijn, de vrijheid die je voelt. Op de weg ben ik gelukkig, het is mijn leven", stelt Ritsma.

Zoals alle ambassadeurs is hij zeer begaan met de verkeersveiligheid op de Nederlandse wegen. Hij pleit voor meer respect en begrip bij alle weggebruikers voor elkaar. ,,Laten we gewoon allemaal iets meer rekening met elkaar houden en elkaar de ruimte geven. Oftewel, doe vooral normaal tegen elkaar."

Het NK Veiligste Chauffeur maakt dit jaar deel uit van de TVM Awards, een nieuw landelijk initiatief ter verbetering van transport- en verkeersveiligheid van TVM verzekeringen en een selecte groep betrokken partners. De partners zijn: Volvo Trucks Nederland, Van Eijck, Continental, VVN (Veilig Verkeer Nederland), TLN (Transport Logistiek Nederland) en Advance Groep.

De TVM Awards heeft drie pijlers:

NK Veiligste Chauffeur

Ridder 2019

Veilig Transport

Het NK Veiligste Chauffeur begint met een online-kennisfase. Aansluitend volgen twee halve finales en een grote landelijke finale op 26 oktober op het TT Circuit in Assen. Als onderdeel van de competitie wordt ook rijgedrag gedurende een langere periode gemeten. Aanmelden kan tot en met 31 mei.

Ook Hélène Hendriks ambassadrice

Behalve een select gezelschap beroepschauffeurs heeft ook TV-presentatrice Hélène Hendriks zich als ambassadrice aan de TVM Awards verbonden. Hendriks: ,,Veel mensen zullen zich misschien afvragen: wat heeft Hélène met vrachtwagens? Nou, niet heel veel. Maar ik heb wel veel met verkeersveiligheid. Ik zit veel op de weg en dan zie je veel om je heen gebeuren. Bijvoorbeeld mensen die aan het appen zijn. Dat soort dingen kan echt niet. Ik heb ook echt ontzettend veel respect voor de beroepschauffeurs die onze economie draaiende houden door dagelijks op een veilige en professionele manier goederen van A naar B te brengen. Ik kom uit de sportwereld, maar ik kan iedereen verzekeren: ook dit is topsport."

'Steken graag de duim omhoog'

Arjan Bos, CEO van initiatiefnemer TVM verzekeringen: ,,We hebben in Nederland gelukkig heel veel vrachtwagenchauffeurs die veilig, goed en rustig rijden en daardoor juist ongelukken weten te voorkomen. Daar wordt in mijn ogen door het grote publiek te vaak aan voorbij gegaan. Deze chauffeurs zijn ambassadeurs voor hun beroepsgroep. Er bestaat niets mooiers om chauffeurs uit die grote groep de pluim te geven die ze verdienen en niet altijd meteen met het vingertje klaar te staan als er een keer iets mis is gegaan. Wij steken graag de duim omhoog als mensen goed presteren. Dat blijven we doen, onder andere met de TVM Awards."

Meer informatie over de TVM Awards en het NK Veiligste Chauffeur kunt u vinden op de website.

Afbeelding
Tenzij er nog kou komt mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 18 uur geleden
Afbeelding
Nij Smellinge en ZuidOostZorg experimenteren met muziek op IC Zorg & Welzijn 21 uur geleden
De Nederlandse vlag, die op 4 mei in het hele land halfstok hangt.
4 mei dodenherdenking in Drachten Verhalen uit de buurt gisteren
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 25 apr, 08:00
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 24 apr, 15:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00