Een grote wens van Betty Kooistra uit Burgum gaat in vervulling dankzij een nominatie van IVN Natuureducatie bij de Postcode Loterij
Een grote wens van Betty Kooistra uit Burgum gaat in vervulling dankzij een nominatie van IVN Natuureducatie bij de Postcode Loterij

Postcode Loterij vervult wens Betty uit Burgum

Algemeen

BURGUM -  Een grote verrassing voor Betty Kooistra (63) uit Burgum. IVN Natuureducatie nomineerde haar als Kanjer van Goud bij de Postcode Loterij voor haar onvermoeibare inzet als natuurgids in Friesland voor de vereniging. Tijdens de jaarlijkse nieuwjaarswandeling van IVN werd Betty verrast met een cheque met een bijdrage voor een camera.

Els Steinmann, afdelingsvoorzitter IVN de Walden: "Betty is voor IVN een hele belangrijke en waardevolle natuurgids. Naast het geven van cursussen en lezingen, is zij momenteel de grote trekker van de 2-jarige natuurgidsopleiding in Friesland. Betty is een enthousiaste regelneef, die zich fulltime en met veel motivatie inzet voor natuureducatie. Zij is doorlopend op pad voor de vereniging, kan verbinden, is heel leuk met kinderen en altijd bereid om iedereen te helpen. Betty is echt een 'gouden gids'."
 
Betty Kooistra is blij verrast: "Dit had ik totaal niet verwacht, en ik vind het heel eervol dat ik geselecteerd ben. Ik doe dit werk gewoon heel graag: lekker buiten zijn, mensen over de natuur vertellen, hoe waardevol het is, en hoe zuinig we erop moeten zijn. Ik zeg wel eens: "ik ben buiten geboren". Ik houd me ook bezig met natuurfotografie, en daarom wilde ik heel graag een betere camera. De natuurfoto's gebruik ik weer voor presentaties voor IVN. Ik ben echt super blij dat ik een nieuwe camera mag uitzoeken!"
 
Wensen Kanjers van Goud in vervulling
De Postcode Loterij pakt regelmatig uit met grote prijzen, zoals recentelijk de grootste PostcodeKanjer ooit, maar ook door vrijwilligers in het zonnetje te zetten die zich met hart en ziel inzetten voor het goede doel. Goede doelen die de Postcode Loterij steunt, konden een vrijwilliger met een bijzonder verhaal nomineren en zijn of haar wens in vervulling laten gaan. Daar is de wens van Betty uit Burgum er één van.
 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Tenzij er nog kou komt mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 11 uur geleden
Afbeelding
Nij Smellinge en ZuidOostZorg experimenteren met muziek op IC Zorg & Welzijn 14 uur geleden
De Nederlandse vlag, die op 4 mei in het hele land halfstok hangt.
4 mei dodenherdenking in Drachten Verhalen uit de buurt 17 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 19 uur geleden
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 21 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 24 apr, 15:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00