dinsdag 4 augustus, 2020 02:14
Logo rondomvandaag.nl/drachten
Foto: Dico de Klein /It Fryske Gea

Fotografeer het winterdecor van de Lytse Mear (12+)

Earnewâld – Ben je een liefhebber van natuur en fotografie? Wij hebben wij een superleuke excursie voor jou! Wanneer? zaterdag 11 januari van 14.30 tot 16.30 uur. Grijp je kans om de schoonheid van de Lytse Mear in Nationaal Park de Alde Feanen op de gevoelige plaat te zetten. Aanmelden kan uiterlijk een dag van te voren (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/activiteiten/ 0511 – 53 96 18. Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis en niet-leden betalen € 4,- .

De Lytse Mear biedt veel mogelijkheden wat betreft fotografie. Er leven watervogels, zoals de waterral en aalscholver. Deze vogelsoorten zijn misschien niet helemaal te vergelijken met Doutzen Kroes, maar wel erg fotogeniek. Daarnaast vind je er ook verschillende plantensoorten, met in het bijzonder het gesteeld glaskroos. De Lytse Mear is de enige plek in Friesland waar deze soort tot op heden gevonden is. Tevens staan er verschillende palen in het water, waarmee je kan spelen met in- en uitzoomen en weerspiegeling. Vergeet ook niet een mooi vogelvluchtperspectief te schieten vanuit de vogelkijkhut!

Naast de foto's die je als herinnering mee naar huis neemt, leer je van onze gedreven gids over de natuur én fotografie. Ga mee en schiet jouw mooiste natuurplaat!

Agenda:
Excursie: Fotografeer het winterdecor van de Lytske Mear (12+)
Datum: zaterdag januari van 14.30 tot 16.30 uur
Locatie: Earnewâld (beginpunt wordt bekend gemaakt na aanmelding)
Kosten: deelname is voor leden van It Fryske Gea op vertoon van de ledenpas gratis en niet-leden betalen € 4,-
Opgave: uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/activiteiten/ of 0511 – 53 96 18

It Fryske Gea is de provinciale vereniging voor natuurbescherming in Fryslân. Zij heeft als doel bescherming, behoud en ontwikkeling van natuur, landschap en cultuurhistorisch erfgoed in Fryslân. De vereniging beheert momenteel meer dan zestig verschillende natuurgebieden - met een totale oppervlakte van ruim 20.000 hectare - verspreid over de hele provincie. In haar werk wordt de vereniging gesteund door circa 35.000 leden.

Bezoek voor meer informatie de website www.itfryskegea.nl

Meer berichten