www.jolandasiemonsmafotografie.nl
www.jolandasiemonsmafotografie.nl Foto: Jolanda Siemonsma

Smallingerland gaat ook voor een 100% zwerfafvalvrij Friesland

Algemeen

DRACHTEN - Evenals vele andere Friese gemeenten gaat Smallingerland zich ook inzetten voor een 100% zwerfafvalvrij Friesland. De komende periode gaat de gemeente intensief samenwerken met Omrin, Circulair Friesland, NederlandSchoon, Friese Milieu Federatie én andere Friese gemeenten. Ook kunnen de Friese inwoners een eigen gebied adopteren en schoonhouden. Het doel is een volledig zwerfafvalvrij Friesland. Wethouders Piet de Ruiter en Robert Bakker: "Smallingerland streeft naar een goede leefomgeving waarin het prettig wonen is. Een schone gemeente draagt daaraan bij. Wij staan dan ook achter deze ambitieuze aanpak ontwikkeld door NederlandSchoon".

Verschil maken door samenwerking

Naast bovengenoemde partijen zal er ook nauw worden samengewerkt met ondernemers uit de regio, het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, inwoners en vrijwilligers. Want alleen door samen te werken, kunnen we het verschil maken voor een echt schoon Friesland. In Smallingerland zijn er inmiddels 20 adoptiegebieden waar vrijwilligers een stuk van de openbare ruimte zoveel mogelijk vrij houden van zwerfafval. Het streven is om eind 2020 naar 40 adoptiegebieden te groeien.

Over NederlandSchoon

Nederland vrij van zwerfafval is belangrijk voor mens, dier en milieu. NederlandSchoon werkt daarom al 25 jaar intensief samen met bedrijven, burgers, maatschappelijke instanties en overheid om zwerfafval aan te pakken en ervoor te zorgen dat een schone omgeving de norm wordt en blijft. Door middel van onderzoeken, samenwerkingen, het delen van kennis en het geven van advies, wordt niet alleen meer bewustwording, maar ook gezamenlijk verantwoordelijkheidsgevoel gecreëerd. Een voorbeeld van deze aanpak is Supporter van Schoon, een landelijk initiatief dat mensen verenigt en activeert om zo een grotere vuist tegen zwerfafval te maken. Ga voor meer informatie naar www.nederlandschoon.nl of supportervanschoon.nl

Tenzij er nog kou komt mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 19 uur geleden
Afbeelding
Nij Smellinge en ZuidOostZorg experimenteren met muziek op IC Zorg & Welzijn 22 uur geleden
De Nederlandse vlag, die op 4 mei in het hele land halfstok hangt.
4 mei dodenherdenking in Drachten Verhalen uit de buurt gisteren
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 25 apr, 08:00
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 24 apr, 15:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00