Afbeelding
FotoTekst.nl

AMA Self Storage nieuw in Oosterwolde

Algemeen

Het concept van Self Storage is komen overwaaien uit Amerika en wordt steeds populairder in Nederland. Wiebe en Jannie Bouma springen in op deze trend en hebben aan de Sleeweg 11 in Oosterwolde een pand neergezet met de woorden AMA Self Storage erop. Wat dat betekent? "Wij bieden opslagruimtes aan, van klein tot groot en voor particulier tot ondernemer en je kunt de ruimtes voor korte tijd of voor langere tijd huren."

Het gebouw en de verschillende ruimtes zijn goed beveiligd en van 06.00 tot 23.00 uur kun je er dagelijks in je eigen ruimte terecht. Wiebe: "Wij komen nog wel eens in Amerika en daar is ons opgevallen dat elk dorp wel een Self Storage heeft, om spullen tijdelijk of voor langere tijd op te slaan. Omdat Oosterwolde negenduizend inwoners heeft dachten wij dat er hier ook wel een behoefte aan zou zijn. Wij zijn heel benieuwd of dat zo is, we gaan straks per 1 juli officieel open."

Boxen van twee tot 60 kubieke meter
De grootte van de te huren ruimtes is flexibel in te delen. De Bouma's hebben het pand zelf neergezet en hebben het volledig naar eigen wensen en ideeën ingericht, naar het Self Storage-concept. "Daardoor kun je al een ruimte huren vanaf twee kubieke meter inhoud. De grootste ruimte is zestig kubieke meter."

De Bouma's zien niet alleen mogelijkheden voor particulieren en bedrijven uit Oosterwolde en omgeving, zij zien bijvoorbeeld ook kansen voor toeristen die een winteropslag zoeken voor hun huisraad en andere zaken die zij 's winters liever niet in hun caravan of vakantiehuis bewaren, terwijl zij er thuis in hun reguliere woning er ook geen plaats meer voor hebben.

Nut en noodzaak wordt steeds groter
"Vergeleken met Amerikanen leven wij in Nederland nog minimalistisch, daar is het veel uitbundiger. De nut en de noodzaak van Self Storage wordt ook bij ons steeds groter. In Leeuwarden komt dit jaar bijvoorbeeld een Self Storage bij het Drachtsterplein, die vele malen groter wordt dan die van ons. Zulke Storagepanden bieden ruimte aan zo'n driehonderd tot vierhonderd opslagboxen. Wij hebben 110 boxen, dat is eerst ook groot genoeg denken wij. Eerst maar eens kijken of het hier in Oosterwolde en omgeving aanslaat."

Wiebe en Jannie hebben over alle details in het pand aan de Sleeweg 11 goed nagedacht. "We houden de temperatuur constant op vijftien graden Celsius, in de zomer iets warmer, de ruimtes zijn droog en schoon, je kunt er echt alles veilig bewaren, van boeken tot kleren, huisraad, wat je maar wilt." Zeven dagen in de week kun je er als huurder terecht.

Bewakingssysteem staat 24/7 aan
Veiligheid is ook een dingetje. "Het bewakingssysteem staat 24 uur per dag aan en bij calamiteiten staat het meteen in contact met de alarmcentrale. Door middel van een codering krijg je als huurder toegang tot jouw ruimte. Het gebouw heeft verschillende verdiepingen, daarom hebben we er een goederenlift in gebouwd waarmee je je spullen van de ene naar de andere etage kunt verplaatsen."

Naast het hoofdgebouw staan ook nog enkele buitenboxen. "Die zijn ook dicht en droog en vooral bedoeld voor de opslag van 'grovere' goederen zoals motoren en auto's. In het centrale gebouw willen we geen goederen met ontvlambare vloeistoffen, daar zijn de buitenboxen voor." Alle ins en outs kun je vinden op de website www.amastore.nl, daar staan de mogelijkheden op uitgelegd. 

AMA selfstorage
Sleeweg 11, 8431 NN Oosterwolde
E. info@amastore.nl
M. 06-13207581 / 06-10895131
I. www.amastore.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Beeld ter illustratie
Gemeente Weststellingwerf krijgt subsidie voor meer betaalbare huur- en koopwoningen Financieel 4 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere monumenten in de regio Evenement 7 uur geleden
Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur gisteren
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Afbeelding
Mobiele Minibos Winkelhart Oosterwolde Educatie 23 apr, 15:00