zondag 20 september, 2020 10:08
Logo rondomvandaag.nl/Sneek

Nieuw bij Hema Sneek: Heerlijke puntzakken friet

Het typisch Nederlandse bedrijf Hema staat al jarenlang bekend om haar heerlijke rookworsten en mooie artikelen. Toch blijven ze zichzelf elke keer weer opnieuw uitvinden. Zo ook in de vestiging in Sneek, waar ze nu heerlijke patat verkopen. Arjen Brinksma van Hema Sneek: “We krijgen hele positieve reacties. Mensen verwachten niet dat wij ook friet verkopen, maar zijn erg verrast hoe lekker het is.”

Zo’n twee maanden geleden begon Hema Sneek met het verkopen van puntzakken friet. “Vorig jaar hoorde ik van de “patat pilot” en we hebben Hema toen benadert of wij mee konden draaien met deze “pilot,” vertelt Brinksma, “We zijn de derde Hema in heel Nederland die meedoet aan dit project, een uniek project dat heel positief heeft uitgepakt.”

De puntzakken worden verkocht bij de take-away, in de volksmond ook wel de snackcorner genoemd. Eerder kon men daar al genieten van de bekende rookworsten en hotdogs. Nu is het assortiment dus uitgebreid. Brinksma: “We zien dat vooral jongeren steeds meer op eten gericht zijn. Ze gaan graag wat snacken tijdens het shoppen. In Nederland en het buitenland genieten foodtrucks, foodhallen en kleine eetwinkeltjes enorm veel populariteit. De take-away speelt daarop in en door ons assortiment uit te breiden willen we onze klanten nog beter van dienst zijn.”

Geen gemakkelijke klus
Het was geen gemakkelijke onderneming om de patat naar de klant te brengen. Er kwam een verbouwing aan te pas: “We hebben ons take-away moeten uitbreiden. In totaal zijn we twaalf vierkante meter groter geworden. Het verkopen van friet is niet enkel een kwestie van een frituur kopen.”

“We krijgen ontzettend leuke reacties. Op de Oosterdijk, de straat waaraan wij zitten, was nog geen patat te krijgen. Veel mensen komen bij ons om even een pauze te nemen van het shoppen. Een flinke puntzak friet kost bij ons maar €2.50, dus we zijn voor iedereen betaalbaar.” Vooral jongeren weten de snackcorner van de Hema in Sneek te vinden, maar ook ouderen genieten van het nieuwe aanbod. “Ze kijken we een beetje raar op soms, ze zijn niet gewend dat de Hema friet verkoopt. Af en toe vraagt iemand of wij dan ook frikandellen gaan verkopen, of hamburgers. Voor nu beginnen we daar niet aan, als we dat willen, dan gaan we dat zo goed mogelijk doen. Het is misschien iets wat we in de toekomst kunnen doen.”

Een vertrouwde snack
Niet alleen Snekers weten de patat van Hema Sneek te vinden, ook toeristen komen regelmatig langs om een patatje te eten: “We weten altijd precies wanneer de oosterburen op vakantie gaan, dan komen er veel Duitsers langs. Ook vanuit hen krijgen we hele leuke reacties, het is toch een snack dat vertrouwd is.”

Steeds meer winkels hebben het moeilijk om overeind te blijven in de winkelstraat. Doordat de online handel steeds groter worden is het belangrijk dat winkeliers met de tijd meegaan. “Zeker, de puntzakken zijn een manier om onszelf steeds weer te vernieuwen. We moeten een interessante winkel blijven en tot nu toe slagen we daarin. Voor de kerst verkopen we bijvoorbeeld unieke kerstballen, zoals de takkie-kerstbal (het hondje van Jip en Janneke, red.) en een kerstbal die lijkt op de typische Hema-tompoes.”

Sneupen voor sinterklaas en kerst
Brinksma ziet dat er veel mensen al aan het sneupen zijn voor sinterklaas en kerst. Het wordt steeds drukker in zijn winkel: “Het is alle hens aan dek, de drukte voor de feestdagen komt nu op gang.”

Verse broodjes
Niet alleen is het assortiment van de snackcorner met de puntzakken friet vergroot, ook het restaurant is vernieuwd. Broodjes worden nu vers afgebakken en er zijn nieuwe stellingen waardoor alles nog lekkerder blijft.

Komt u ook binnenkort de friet van Hema Sneek proberen? U bent van harte welkom!

Hema Sneek
Oosterdijk 32
8601 BT Sneek
Meer berichten