Toekomstige bewoners Jacobina Bandstra en Hielke Bekius schrijven onder toeziend oog van Pier Reitsma, ontwikkelingsmanager BPD, een wens op de steen die in de woning geplaatst wordt.
Toekomstige bewoners Jacobina Bandstra en Hielke Bekius schrijven onder toeziend oog van Pier Reitsma, ontwikkelingsmanager BPD, een wens op de steen die in de woning geplaatst wordt.

Bouw van Buurtschap De Klamp in volle gang

Wonen

LEEUWARDEN 24 juni -  De bouw van de 35 duurzame woningen in De Klamp fase 2 is in volle gang. Gebiedsontwikkelaar BPD grijpt de kans om dit bijzondere moment samen met de toekomstige bewoners te vieren. Gisteren werd een klein feestje gevierd op de bouwplaats. Na de officiële handeling maakten buren kennis en werd er nagepraat.

“Buurtschap De Klamp is geen doorsnee nieuwbouwwijk. Er is voor gekozen om cultuurhistorische aspecten te behouden. Wie straks in het buurtschap woont, ziet de natuurlijke waterlopen, archeologische vindplaatsen, de monumentale boerderijen en de afgegraven terp. De Klamp is daarmee een prachtige aanvulling op alles wat al gebouwd is in De Zuidlanden”, aldus Pier Reitsma, Ontwikkelingsmanager bij BPD. “Fijn dat we hier nu staan met al die blije kopers. Dat is waar we het uiteindelijk voor doen. Ik wens iedereen heel veel woonplezier op deze bijzondere plek.”

Duurzaamheid in de hoofdrol

In De Klamp fase 2 komen 18 twee-onder-een-kapwoningen, 11 tussenwoningen en 6 hoekwoningen. De gasloze woningen zijn voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen en bij de bouw worden de allernieuwste installaties en bouwtechnieken toegepast. Net zoals in de andere buurtschappen van De Zuidlanden, is er ook volop aandacht voor duurzaam waterbeheer én er wordt ingezet op duurzame mobiliteit. Per woning is er maar 1 formeel aangewezen parkeerplaats. De 2e of 3e auto wordt maximaal 150 meter verder geparkeerd. Het openbaar gebied wordt duurzaam aangelegd met waterdoorlatende straatverhardingen en slimme natuurlijke afwatering van het hemelwater.

Over De Klamp 

De Klamp is het vierde buurtschap van De Zuidlanden. Je vindt De Klamp tussen de buurtschappen Techum en Wiarda. ‘Gedragen’ door de Wurdumerfeart en de Wergeasterdyk en gesierd door Friese architectuur krijgt De Klamp het karakter van een eigentijds Fries dorp. Een plek waar je ontspannen woont. Kinderen spelen vrij op straat en gaan in de wijk naar school. De ligging, nabij het centrum van Leeuwarden, maakt dat bewoners hier het beste van twee werelden vinden. Rust in een groene en waterrijke omgeving zonder iets van het stadsleven te missen.

Over BPD

BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling is de grootste gebiedsontwikkelaar in Nederland. Het bedrijf is werkzaam vanuit vier kantoren, gevestigd in Amersfoort, Amsterdam, Delft en Eindhoven. Sinds de oprichting in 1946, toen nog onder de naam Bouwspaarkas Drentsche Gemeenten, heeft BPD de bouw van bijna 375.000 woningen mogelijk gemaakt. Vandaag wonen meer dan één miljoen mensen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. In 2019 richtte BPD ‘BPD Woningfonds’ op, een fonds volledig bestaand uit duurzame en betaalbare nieuwbouwhuurwoningen voor huishoudens met een middeninkomen in Nederland. Naast Nederland is BPD ook actief in Duitsland, waar het bedrijf vanuit 10 kantoren werkzaam is onder de naam BPD Immobilienentwicklung. Ga voor meer informatie over BPD naar www.bpd.nl of www.bpd.de.

Afbeelding
Veel schade en verkeersoverlast bij kop-staartbotsing in Leeuwarden 112-Nieuws 9 uur geleden
Roos en Lionne tijdens de finale
Studenten van Aeres VMBO behalen de eerste plek bij de Skills Awards Educatie 13 uur geleden
Afbeelding
Succesvolle pilot Aanpak Vroegsignalering wordt voortgezet met EropAf-team Financieel 15 uur geleden
Afbeelding
Wat is er te doen tijdens Koningsdag 2024 in Leeuwarden? Cultuur 17 uur geleden
Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 25 apr, 18:00
Afbeelding
Geen of minder treinen in juni en juli rond Leeuwarden Verhalen uit de buurt 25 apr, 15:00
Afbeelding
Midterm review gemeente: Blijven investeren in de toekomst! Politiek 25 apr, 12:00
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00