Afbeelding
Foto: Foto's: Marieke Balk Fotografie

Aldlânstate: we gaan bouwen, maar wanneer is nu niet meer duidelijk!

Wonen

LEEUWARDEN – Het nieuwe Aldlânstate komt er eindelijk en krijgt een nieuwe naam: Aldlânspark. Wanneer we precies met de bouw starten is nog niet bekend. Corona had eerst vooral invloed op beschikbaarheid van personeel en bouwmaterialen, maar nu zijn het de gevolgen van de oorlog in de Oekraïne.

Aldlânstate wordt Aldlânspark

De kogel is eindelijk door de kerk, na een traject van jaren ligt er een bouwvergunning voor Aldlânspark met 126 levensloopbestendige appartementen. Na veel vertraging kwam groen licht voor de bouw van nieuwe appartementen voor senioren. Overigens wordt de nieuwe straatnaam ook Aldlânspark.

Het nieuwe Aldlânspark wordt een duurzaam gebouw. Ieder appartement heeft een geluidsarme warmtepomp die zorgt voor vloerverwarming én vloerkoeling. De energiekosten zijn aanzienlijk lager dan in een huis met gasgestookte centrale verwarming.  In Heerenveen staat inmiddels de zusterlocatie Heerenhage en we merken daar dat huurders gemiddeld 60 euro per maand kwijt zijn aan kosten voor elektriciteit. 


Voorbereidingen voor de bouw liggen nu stil

De herontwikkeling van Aldlânstate ligt nu stil als gevolg van de oorlog in de Oekraïne. We hebben te maken met omstandigheden die we niet in de hand hebben. Materiaalprijzen maar ook de prijzen van brandstof stijgen pijlsnel. Bouwend Nederland vindt dat dergelijke unieke en niet te voorziene prijsstijgingen niet eenzijdig bij ondernemers in de bouw neergelegd kunnen worden. Staalproducenten hebben bijvoorbeeld alle gedane aanbiedingen geannuleerd en hebben nieuwe prijzen bekend gemaakt die maar voor een beperkte periode geldig zijn. De verdere stijging van de energieprijzen heeft onder meer gevolgen voor de asfaltproductie, baksteenproductie en staalproductie. Aanbiedingen van 2021 zijn nu al verlieslatend. 


Uitstel maar geen afstel

We hebben met onze partners de afspraak dat er sprake is van uitstel, maar niet van afstel. 


Foto: Marieke Balk Fotografie

Hele gebouw is bewoond

Het hele gebouw is nog steeds bewoond. Er wonen nog ouderen, maar die groep wordt steeds kleiner. Verder wonen er in Aldlânstate mensen die via Carex Fryslân huren. Dat kunnen studenten zijn, maar ook mensen die wachten tot hun nieuwbouwwoning klaar is of mensen die wachten op een sociale huurwoning. Het is fijn dat er voor die mensen nu nog woonruimte is in Aldlânstate. 


Foto: Marieke Balk Fotografie

Bewoners hebben eerste keuze

Wilt u komen wonen in Aldlânspark? Bel dan met Anne of Karin, zodat zij u op de hoogte kunnen houden van alle ontwikkelingen. De huidige oudere bewoners van Aldlânstate hebben de eerste keuze. De bewoners van Heerenhage mogen eventueel daarna hun voorkeur kenbaar maken. We merken dat er mensen zijn die graag nu hun huis willen verkopen gezien de ontwikkelingen in de vastgoedmarkt.

Heeft u een vraag? 

In het nieuwe Aldlânspark bieden we comfortabele woningen aan, waarin u ook kunt blijven wonen als minder zelfredzaam wordt. Onze nieuwe appartementen bieden genoeg ruimte om te manoeuvreren met bijvoorbeeld een rollator, de badkamer is ruim opgezet en er zijn geen drempels of andere obstakels.  

Bel gerust: 085 - 487 15 39.

Het kantoor is telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag tussen 09.00 en 12.00 uur en 13.00-17.00 uur voor het maken van afspraken en/of vragen.  

Volg de ontwikkelingen op onze Facebookpagina.

Aldlânstate
Hempenserweg 2
8935 AA LEEUWARDEN
085 - 487 15 39
servicepunt@rendantgroep.nl

Afbeelding
Aanbiedingsdocument Friese IJsselmeerkust aangeboden aan mienskip Samenleving 11 minuten geleden
Afbeelding
CityProms 2022 trekt 16.500 bezoekers Evenement 2 uur geleden
Afbeelding
Gloednieuwe McDonald’s in Leeuwarden Zakelijk 8 uur geleden
Afbeelding
Tall Ships Races Harlingen presenteert programma Evenement 10 uur geleden
Afbeelding
‘Ik heb hier ontzettend hard voor gewerkt’ Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Veteranencafé belangrijk maar vooral ook gezellig Samenleving 27 jun, 18:00
Afbeelding
Het Beerenburg Evangelie Volgens Piter Wilkens Algemeen 27 jun, 17:00
Afbeelding
Ambassadeurs Waddenzee Werelderfgoed gehuldigd Natuur 27 jun, 15:00