Afbeelding

Nieuwbouw Aldlânspark in 2022 van start

Wonen

LEEUWARDEN – Het nieuwe Aldlânstate komt er eindelijk en krijgt een nieuwe naam: Aldlânspark. De bouwplannen kunnen na jarenlange vertraging uit de kast. In het najaar van 2021 zijn de nodige voorbereidingen getroffen om in 2022 met de nieuwbouw te starten, de oplevering zal zo’n 20 maanden later zijn. Wanneer we precies met de bouw starten is nog niet bekend. Corona heeft invloed op beschikbaarheid van personeel en bouwmaterialen. 

Aldlânstate wordt Aldlânspark

De kogel is eindelijk door de kerk, na een traject van jaren ligt er een bouwvergunning voor Aldlânspark met 126 levensloopbestendige appartementen. Na veel vertraging is er nu eindelijk groen licht voor de bouw van nieuwe appartementen voor senioren. Overigens wordt de nieuwe straatnaam ook Aldlânspark.

Het huidige Aldlânstate is te groot en voldoet niet meer aan de behoefte van moderne senioren. Daarom komt er een nieuw, veel kleiner gebouw dat Aldlânspark gaat heten. Het nieuwe Aldlânspark wordt een duurzaam gebouw. Ieder appartement heeft een geluidsarme warmtepomp die zorgt voor vloerverwarming én vloerkoeling. De energiekosten zijn aanzienlijk lager dan in een huis met gasgestookte centrale verwarming. 

Voorbereidingen bouw van start 

De voorbereidingen voor de bouw zijn inmiddels van start gegaan. Die voorbereidingen zijn vaak niet zichtbaar. Zodra de bouw echt gaat beginnen worden er beschermingsmaatregelen getroffen voor bomen en dieren. Kabels en leidingen worden aangelegd en als de bouwplaats is ingericht, kunnen we starten met het boren van de warmtebronnen. De bouw zal ongeveer 20 maanden duren en daarna beginnen de voorbereidingen voor de sloop van Aldlânstate. Het oude gebouw mag niet blijven staan. 


Foto: Marieke Balk Fotografie

Belangstellendenlijst

Wilt u komen wonen in Aldlânspark? Bel dan met Anne of Karin, zodat zij u op de hoogte kunnen houden van alle ontwikkelingen. 

Sloop na voltooiing nieuwbouw

In het nieuwe gebouw daalt het aantal appartementen van 230 naar 126 . Tijdens de bouw blijft het huidige gebouw staan. De nieuwe appartementen worden gebouwd op het terrein vóór de huidige locatie, dichter aan het kanaal. Zodra het nieuwe gebouw staat, verhuizen de bewoners en gaat het oude grote Aldlânstate gesloopt worden. Bewoners kunnen dus eerst nog in hun oude, vertrouwde omgeving blijven wonen tot de nieuwbouw klaar is. Ongeveer drie maanden vóór de oplevering zijn modelwoningen beschikbaar voor bezichtiging. 

Bewoners hebben eerste keuze

‘’Gedurende het langlopende proces is een aantal potentiële huurders inmiddels overleden of op zoek gegaan naar een andere woning’’, vertelt Désirée Van Dijk-Attema. “Er zijn ook mensen die ervoor kiezen om niet te wachten en die nu al naar Aldlânstate komen. Bewoners van het ’huidige’ Aldlânstate krijgen namelijk straks voorrang bij het kiezen van een woning’’.

‘’Senioren die hier willen komen wonen, beseffen dat het heel belangrijk is om na te denken over zelfredzaamheid. Hoe blijf ik zo lang mogelijk zelfstandig wonen? Niet iedereen heeft de sociale contacten of mantelzorgers waar zij een beroep op kunnen doen.’’ Het is fijn als je op een plek woont waar leeftijdgenoten wonen. 

Vrije sector huurappartementen 

De woningen zijn levensloopbestendig. Ze kunnen ‘meegroeien’ met een mogelijke, toekomstige zorgvraag. Het gaat om huurappartementen die in het middensegment vallen. Voor de appartementen kan geen huurtoeslag worden aangevraagd. De appartementen hebben 1 of 2 slaapkamers. Alle woningen zijn gericht op het zuiden en beschikken allemaal over een balkon of terras met uitzicht op het Van Harinxmakanaal of de tuin. 

Heeft u een vraag? 

In het nieuwe Aldlânspark bieden we comfortabele woningen aan, waarin u ook kunt blijven wonen als u minder zelfredzaam wordt. Onze nieuwe appartementen bieden genoeg ruimte om te manoeuvreren met bijvoorbeeld een rollator, de badkamer is ruim opgezet en er zijn geen drempels of andere obstakels.

Bel gerust: 085 - 487 15 39.

Het kantoor is telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag tussen 09.00 en 12.00 uur en 13.00-17.00 uur voor het maken van afspraken en/of vragen.  

Aldlânstate
Hempenserweg 2
8935 AA LEEUWARDEN
085 - 487 15 39
servicepunt@rendantgroep.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Grutte Pier Brouwerij maakt speciaal bier bij middeleeuwententoonstelling Fries Museum Evenement 9 uur geleden
Afbeelding
Auto’s in de kreukels na botsing in flauwe bocht in Leeuwarden Politie 11 uur geleden
Afbeelding
Grote verschillen in ‘laadpaaldichtheid’ Friese gemeenten Duurzaamheid 8 aug, 20:00
Afbeelding
SLOWTriatlon Waterland van Friesland op zaterdag 10 september Evenement 8 aug, 16:00
Afbeelding
Geen treinen op 13 en 14 augustus tussen Groningen - Buitenpost Algemeen 8 aug, 13:00
Afbeelding
Hevige confrontatie in de derde aflevering van #LOKFIETS Leeuwarden Samenleving 5 aug, 12:00
Afbeelding
Princessehof sluit tentoonstelling af met Koreaans feest Cultuur 5 aug, 10:00
Afbeelding
Voor jou, de natuur en de goede doelen Algemeen 4 aug, 12:00