Afbeelding

Succesvol jubileumspel in Leeuwarderbos voor 95-jarig bestaan Scoutinggroep Burmania

Sport

LEEUWARDEN - Chr. Scoutinggroep Burmania uit Leeuwarden organiseerde op zaterdag 23 maart een speciale jubileumactiviteit in het Leeuwarderbos. De jeugdleden van de groep konden allerlei activiteiten doen en van een mooie middag genieten ter ere van het 95-jarig bestaan van de scoutinggroep.

Afgelopen zaterdag 23 maart was er een hoop oproer in het Leeuwarderbos. Scoutinggroep Burmania had een groot spel opgezet ter gelegenheid van haar 95-jarige bestaan. De Scouts gingen in het spel op zoek naar een nieuwe koning die hun Scoutinggroep kon leiden. De hele middag waren er in het hele bos Scouts te zien, die bij verschillende spellen hun vaardigheden op de proef konden stellen. De activiteit, die was opgezet door meer dan dertig vrijwilligers, was een groot succes en bracht de groep naast een geslaagde middag ook een mooi begin van hun jubileumjaar.

Verhalen maken

Met 250 jeugdleden en bijna 100 vrijwilligers is Chr. Scoutinggroep Burmania de grootste van Fryslân. Elke zaterdagmiddag worden er verhalen gemaakt op het clubgebouw ‘De Vesting’ in Leeuwarden. Sinds 1929 zetten enthousiaste vrijwilligers zich al in om leden een leuke zaterdagmiddag te bezorgen. De kinderen gaan naar buiten om daar een hoop bijzondere ervaringen op te doen. Ze leren samen te werken in verschillende uitdagende activiteiten. Daarnaast is er genoeg ruimte voor creativiteit en toneelspel, waar verschillende verhalen in worden verwerkt.

Sinds 1929 beleven kinderen van jong en oud iedere zaterdag de leukste avonturen in het teken van Scouting. Als één van de oudste en grootste Scoutinggroepen van Nederland weten de vrijwilligers wat er gevraagd wordt om er een onvergetelijke zaterdagmiddag van te maken. Burmania is een christelijke Scoutinggroep waar ruimte is voor alle geloven en overtuigingen. De normen en waarden vanuit het protestantse geloof vormen een rode draad in de omgang met elkaar en de natuur.

Kunstwerk van Janny Zijlstra.
De kunstzinnige levensreis van Janny Zijlstra-Wijnalda Cultuur 2 uur geleden
Afbeelding
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 4 uur geleden
Afbeelding
Friesland brengt opvallend veel schilders voort Cultuur 6 uur geleden
Afbeelding
Veel schade en verkeersoverlast bij kop-staartbotsing in Leeuwarden 112-Nieuws 22 uur geleden
Roos en Lionne tijdens de finale
Studenten van Aeres VMBO behalen de eerste plek bij de Skills Awards Educatie 26 apr, 12:00
Afbeelding
Succesvolle pilot Aanpak Vroegsignalering wordt voortgezet met EropAf-team Financieel 26 apr, 10:00
Afbeelding
Wat is er te doen tijdens Koningsdag 2024 in Leeuwarden? Cultuur 26 apr, 08:00
Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 25 apr, 18:00