Afbeelding
Foto: Aquazoo Leeuwarden

Stichting Wildlife in AquaZoo Leeuwarden zoekt enthousiaste vrijwilligers

Natuur

LEEUWARDEN - Stichting Wildlife in AquaZoo Leeuwarden is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. De vrijwilligers zetten zich op meerdere manieren in voor natuurbeschermingsprojecten in. Op zaterdag 9 maart om 11.00 uur vindt er een informatiemoment plaats.

De vrijwilligers houden zich bezig met natuureducatie, bijvoorbeeld in het doorloopgebied van de ringstaartmaki’s. Vrijwilligers vertellen hier de bezoekers over de bedreigingen van de diersoort, wat de bezoeker eraan kan doen om de soort te beschermen en over de rol van Stichting Wildlife. Toezicht houden in dit gebied is hier ook één van de taken.

Ook houden de vrijwilligers van Stichting Wildlife zich bezig met het inzamelen van donaties, onder andere door het sorteren van statiegeldflessen.

Opleiding

Iedereen die ouder is dan 18 jaar, de Nederlandse taal beheerst en sociaal vaardig is, kan vrijwilliger worden. Een vrijwilliger is minimaal drie dagdelen per maand beschikbaar, werktijden zijn altijd in overleg en worden in een rooster vastgelegd.

Stichting Wildlife verzorgt voor de nieuwe vrijwilligers een cursus op zaterdag 23 maart. De periode daarna loopt de aanstaande vrijwilliger enkele dagen mee en na een succesvolle toetsing op zaterdag 20 april gaat de vrijwilliger zelfstandig aan de slag! Ook is er een mogelijkheid om daarna nog door te leren tot gids.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via: info@stichtingwildlife.nl.

Leeuwarden
Brandweer ingezet voor vergeten pan op vuur in Leeuwarden Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
De voorstelling Droomvogels is op 29, 30, 31 mei en 1 juni te zien in Podium Explore in Leeuwarden. Cultuur 11 uur geleden
Afbeelding
Naar het mbo? Kijk het webinar 'Studiefinanciering: hoe werkt het?' Educatie 19 mei, 18:00
Afbeelding
Ontdek de nieuwste singer-songwriters van Friesland op 31 mei in Leeuwarden Cultuur 19 mei, 15:00
Afbeelding
Nieuw Ontwikkelperspectief voor de Lelylijn: Op Weg naar 2050 Politiek 18 mei, 15:00
Koningin Maxima
Koningin Máxima in gesprek met GreenInclusive over Friese natuurlijke waardeketen ' Algemeen 18 mei, 15:00
Afbeelding
Voorstelling Romijn Conen bij Revalidatie Friesland Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Boeren overhandigen eerste spandoek aan de provincie Fryslân Agrarisch nieuws 18 mei, 08:00