Impressie van THE TRIP in de vernieuwde fietszaal van Sportcentrum Ursus.
Impressie van THE TRIP in de vernieuwde fietszaal van Sportcentrum Ursus. Foto: Niels Remigius

Kom op zondag 24 september naar de Vitaliteitsdag bij Sportcentrum Ursus!

Sport

LEEUWARDEN - Op zondag 24 september organiseert Sportcentrum Ursus op haar locatie aan de Leeuwerikstraat de Vitaliteitsdag. De Vitaliteitsdag vindt plaats gedurende de open dagen van het Sportcentrum op 23 en 24 september. Elk jaar vindt in de laatste week van september de Nationale Vitaliteitsweek plaats. Vitaliteit is de balans tussen lichaam en geest. Je kunt hierbij denken aan goede voeding, voldoende slaap, mentale fitheid, ontspanning en voldoende beweging. De Nationale Vitaliteitsweek start dit jaar op 25 september en is vooral gericht op het bedrijfsleven (de ondernemer en het personeel). Bij Sportcentrum Ursus willen ze dat graag breder trekken. Eigenaar Erwin Boonstra van Sportcentrum Ursus legt uit hoe deze dag er precies uit gaat zien.

“Wij vinden dat vitaliteit voor iedereen belangrijk is. Daarom hebben we een Vitaliteitsdag ingepland op zondag 24 september van 10:00 tot 15:00 uur op onze locatie Leeuwerikstraat”, legt Erwin uit. “Op deze dag zullen er allerlei stands zijn met informatie, advies of verkoop van producten. Ook zullen er lezingen, workshops, proefsessies etc. worden gehouden. Wij willen deze dag een podium zijn voor lokale ondernemers, die graag willen bijdragen aan een fitte en vitale gemeenschap. Standhouders kunnen gratis hun diensten en producten promoten. Wie weet komen er ook wel samenwerkingsverbanden uit naar voren met de standhouders onderling. We maken deze dag met elkaar en voor elkaar. Deze dag is vrij toegankelijk voor iedereen en dus niet alleen voor onze leden.”


Foto: Niels Remigius

Meer dan sport

Vitaliteit is de balans tussen lichaam en geest, ook wel levenskracht genoemd. Een goede balans zorgt voor meer motivatie, energie en mentale veerkracht. Erwin legt uit: “Vitaliteit wordt nog wel eens verward met gezondheid. Dit is echter niet hetzelfde, maar het kan wel samengaan. Als je je vitaal voelt, dan probeer je het beste van je leven te maken op de makkelijke en de moeilijke momenten. Dit betekent dat je je ook vitaal kunt voelen als je niet “gezond” bent. Als de balans tussen lichaam en geest goed is, zorgt dat voor meer energie, motivatie en mentale veerkracht.” 

Zorgen voor balans

Volgens Erwin kun je verschillende dingen ondernemen om te zorgen dat je balans goed is. “Het verschilt uiteraard per persoon, maar in de basis is het goed om te zorgen voor goede en gezonde voeding, voldoende (en kwalitatief goed) te slapen en te zorgen voor voldoende ontspanning. Doe daarom dingen waar je blij van wordt; ga bewegen en zoek beweging die bij je past. Zorg dat jij je mentaal fit voelt. Pas goed op jezelf en neem ook voldoende tijd voor jezelf.” 

Wij vinden dat vitaliteit voor iedereen belangrijk is.

Wat is er te doen?

Tijdens de Vitaliteitsdag bij Sportcentrum Ursus is er van alles te doen. “Er zijn allerlei stands, workshops en lezingen. En het leukste van allemaal is... Iedereen is welkom! Je hoeft dus helemaal geen lid te zijn van Ursus, want op deze dag stellen wij onze ruimtes beschikbaar voor allerlei lokale ondernemers en verenigingen.” 

Je kunt bijvoorbeeld voor een massage gaan of een yoga ademsessie. Wil je meer weten over de Wim Hof methode? Misschien ga je juist voor al het gezonde lekkers wat er te krijgen is, zoals rawballs en smoothies. Ook kun je informatie inwinnen over fysiotherapie, acupunctuur of buiten sporten, met Copini Buitensport bijvoorbeeld. Je kunt ook je mentale health een boost geven, door de lezing van Esmée bij te wonen over: ‘starten met journalen’. Producten zijn ook verkrijgbaar; ben je bijvoorbeeld op zoek naar een goede sport-bh? Er is van alles mogelijk!

Neem deel aan THE TRIP

De Vitaliteitsdag mag dan om meer draaien dan alleen sport; misschien heb jij wel zin om lekker actief te zijn! Ook dat is uiteraard mogelijk! Kom een les THE TRIP meedoen in de vernieuwde fietszaal van Sportcentrum Ursus! “Dat is echt een hele unieke belevenis. Tijdens THE TRIP word je gedurende een 40 minuten multi-peak indoor cycling workout volledig ondergedompeld in een reis door digitaal gevisualieerde werelden. Met een groot bioscoopscherm en goed geluidssysteem tilt THE TRIP de motivatie naar een hoger niveau, waardoor je zonder dat je het door hebt, veel calorieën verbrandt. Het is een complete beleving waarbij licht, geluid en instructeur perfect op elkaar afgestemd zijn waardoor jij je tijdens het fietsen in een compleet andere wereld waant. Tijdens de Vitaliteitsdag worden er maar liefst 3 lessen ingepland. Wil je helemaal stuk gaan en zie je het als een sportieve uitdaging? Of ga jij meer voor de belevenis en doe je het wat rustiger aan? Het maakt allemaal niet uit. Deze les is geschikt voor elk niveau.”

Naast THE TRIP is uiteraard ook HoepelFitness aanwezig, kom jij een rondje meedraaien? 


Foto: Ursus

Praktische informatie

De Vitaliteitsdag start op zondag 24 september om 10:00 uur ‘s ochtends en eindigt om 15:00 uur. Kijk voor meer informatie op de website: www.sportcentrumursus.nl

Sportcentrum Ursus
Leeuwerikstraat 119
8916CC Leeuwarden

Overzichtsbeeld van locatie Barrahus fase 2.
Persbericht: Barrahûs fase 2 gaat in de verkoop Wonen 1 uur geleden
Feike Lousma tijdens een presentatie over het gehoor.
Feike Lousma van Hoorzorg Lousma roept op om te passen op het gehoor Zakelijk nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
In deze Friese gemeente vinden meeste schuurinbraken plaats 112-Nieuws 6 uur geleden
De opvouwbare IVA Traveler 300.
JF Scootmobiel verkoopt opvouwbare scootmobielen Zakelijk nieuws 8 uur geleden
Wethouder Hein Kuiken, Sipke Jan Bousema en Gedeputeerde Sijbe Knol
Europaparty: groot feest in Leeuwarden ter ere van Joost Klein Cultuur 22 uur geleden
Afbeelding
Boersma Witgoed breidt uit richting Leeuwarden Zakelijk nieuws gisteren
Afbeelding
Gloednieuwe keuken- en badkamer opstellingen van Sani- en Keukensale Zakelijk nieuws 8 mei, 12:00
Afbeelding
Burgemeester Buma sluit woning in Leeuwarden vanwege overtreding Opiumwet 112-Nieuws 8 mei, 08:00