Afbeelding
Foto: Dijks Media / Henk Jan Dijks

SC Cambuur neemt revanche op FC Dordrecht en bekert overtuigend verder

Sport

LEEUWARDEN - SC Cambuur heeft zich gisteren op overtuigende wijze weten te plaatsen voor de volgende ronde van de TOTO KNVB Beker. De Leeuwarders waren met 0-3 te sterk voor FC Dordrecht en namen daarmee revanche voor de eerdere competitienederlaag (5-2). De treffers van de geel-blauwen kwamen op naam van Remco Balk, Roberts Uldrikis en Daniël van Kaam. Lees hieronder nog eens het wedstrijdverslag. 

Op 6 oktober jongstleden werd het 5-2 in de tweestrijd tussen FC Dordrecht en SC Cambuur en dat moest vanavond in de tweede speelronde van de TOTO KNVB Beker dus echt anders. Destijds was dat overigens nog met Sjors Ultee op de bank bij de Leeuwarders, vanavond met Henk de Jong als hoofdtrainer was de marge even groot, maar dit keer wel in het voordeel van SC Cambuur: 0-3.


Foto: Dijks Media / Henk Jan Dijks

Jeremy van Mullem in de basis

Bij SC Cambuur geen grove wijzigingen in de opstelling, want zo liet hoofdtrainer Henk de Jong vooraf al weten: “daar is de beker veel te belangrijk voor.” En dus was alleen voor Jeremy van Mullem een plek ingeruimd ten opzichte van de eerste elf afgelopen vrijdag. Dat ging overigens ten koste van Michael Breij, die nog wel een half uur mocht invallen.

FC Dordrecht een goed voetballende ploeg

De Dordtse gastheer mag met recht één van de positieve verrassingen van het seizoen worden genoemd, want precies op de helft van de competitie is het gat tussen FC Dordrecht en de huidige nummer drie, ADO Den Haag, slechts vier punten. Ook vanavond liet de ploeg van Santoni en oude bekende Bosschaart zien bij vlagen zeer goed te kunnen voetballen, met ‘t Zand en Schuurman als voetballende leiders op het middenveld.

In een regenachtig Dordrecht, waarbij nog zo’n honderd Leeuwarders de lange reis hadden gemaakt (waarvoor hulde!), was het net als bij de eerdere editie lang niet saai. De spelstijl van beide ploegen toont zekere gelijkenissen, waarbij beide teams hoog druk willen zetten en verzorgd willen opbouwen van achteruit.


Foto: Dijks Media / Henk Jan Dijks

Hoog tempo, weinig kansen

Het leverde een wedstrijd op met een hoog tempo en veel kansrijke situaties, maar gek genoeg weinig uitgespeelde kansen. SC Cambuur kreeg die bijna toen Balk net iets te lang nodig had om De Jong weg te steken, die anders alleen op de keeper af had gekund.

Dordrecht voetbalde in de eerste helft net iets makkelijker op zware natuurgrasveld aan De Krommedijk, werd ook meermaals gevaarlijk, maar het doelpunt zou aan de andere kant vallen.

Remco Balk brengt SC Cambuur op voorsprong

We schrijven de 24e minuut als Remco Balk aangespeeld wordt aan de rechterkant van het veld en besluit het maar eens te proberen. Of het nou een voorzet of een schot was, feit is dat de bal weergaloos over doelman Doornbosch het doel in zeilde en SC Cambuur de voorsprong pakte.


Foto: Dijks Media / Henk Jan Dijks

SC Cambuur blijft overeind

Dordrecht moest in de achtervolging en deed ook. Zeker voor rust kenden de Schapenkoppen een sterke fase en was het af en toe met kunst en vliegwerk dat de Leeuwarders overeind bleven.


Foto: Dijks Media / Henk Jan Dijks

Roberts Uldrikis beloont goede counter

Zonder wissels was het spelbeeld na rust niet wezenlijk anders en had de thuisploeg weliswaar iets meer de bal; het was opnieuw SC Cambuur dat tot scoren kwam. Een lange pass van Van Osch kwam terecht bij Balk aan de linkerkant, die bediende zijn spits op maat en Uldrikis schoof op zijn beurt keurig binnen: 0-2.


Foto: Dijks Media / Henk Jan Dijks

Nadat Dordrecht eerst nog een doelpunt zag worden afgekeurd (de bal was achter geweest) leek het in de 67e minuut zelfs nog mooier te worden toen Balk werd weggestoken door Breij en de keepers weliswaar passeerde, maar inzet gekeerd zag worden door de paal.

Van Kaam gooit de wedstrijd in het slot

Van wanhoop was geen sprake aan Leeuwarder zijde en dat was ook nergens voor nodig, want de 0-3 zou weldra volgen. Na een onderschepping van Smand werd Van Kaam weggestuurd in de diepte en doordat Smit goed ruimte maakte met zijn loopactie lag de rechterhoek open. Kassa voor Van Kaam en kassa voor SC Cambuur.


Foto: Dijks Media / Henk Jan Dijks

SC Cambuur in de koker

Milan Smit kreeg nog wel een goede kans, maar het deed er niet meer toe. De wedstrijd was gespeeld, SC Cambuur boekt een knappe 0-3 overwinning en zit weer in de koker.


Toni Jonker en Yoram van der Veen maakten hun debuut voor SC Cambuur. Foto: Dijks Media / Henk Jan Dijks


Foto: Dijks Media / Henk Jan Dijks

FC Den Bosch de laatste van het kalenderjaar

Nog één keer komt SC Cambuur dit kalenderjaar in actie en wel aanstaande vrijdag. In en tegen FC Den Bosch hopen de mannen van De Jong het jaar dan goed af te sluiten voordat het kerstreces zijn intrede gaat doen.

Afbeelding
Allereerste Kids-Estafette toont verbondenheid Slachtedorpen Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Leeuwarden presenteert positief rekeningresultaat 2023 Politiek 12 uur geleden
Afbeelding
Gemiddeld minste misdrijven per inwoner in Friesland 112-Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Kamernet: weer hogere huurprijzen, Leeuwarden blijft budgetvriendelijk Financieel 17 uur geleden
Afbeelding
Het geheim van Hyaluronzuur Algemeen 22 mei, 13:06
Afbeelding
Scoutinggroep Burmania viert jubileumweekend vanwege 95-jarig bestaan Algemeen 22 mei, 12:00
Afbeelding
Slechts klein deel Friezen gaat op babymoon Persoonlijke verhalen 22 mei, 10:00
Afbeelding
Burgemeester Buma sluit woning in Leeuwarden vanwege overtreding Opiumwet 112-Nieuws 21 mei, 17:00