Afbeelding
Foto: Dijks Media / Henk Jan Dijks

SC Cambuur wint op overtuigende wijze van ADO Den Haag

Sport

LEEUWARDEN - SC Cambuur won zondagmiddag de kraker tegen ADO Den Haag op zeer overtuigende wijze. In het Bingoal Stadion werd het uiteindelijk 1-2 voor de Leeuwarders; een uitslag die nog groter uit had kunnen vallen. De doelpunten kwamen op naam van Fedde de Jong en Roberts Uldrikis. De Letse spits scoort alweer voor de derde wedstrijd op rij en lijkt volledig te zijn bevrijd. Lees hieronder nog eens het wedstrijdverslag. 

Na de historische achtklapper tegen en bij TOP Oss vormde het treffen met ADO Den Haag op deze zondag opnieuw een serieuze graadmeter voor de formatie van Henk de Jong. De prestaties van zowel SC Cambuur als ADO Den Haag zitten de laatste tijd duidelijk in de lift. De Residentieclub was tot vandaag zelfs al twaalf wedstrijden op rij ongeslagen en nam maandagavond in het uitduel bij Jong PSV in extremis drie punten mee terug naar huis. De ploeg van Darije Kalezic beschikt over veel ervaren en geroutineerde spelers. Onze hoofdtrainer erkende dit ook in zijn gebruikelijke perspraatje. Henk de Jong hierover in aanloop naar dit belangrijke duel: “Ze hebben een prima en bovenal fysiek sterke ploeg met jongens als Veerman, Van Mieghem, Van der Sande en Hamdaoui. Je kan dus wel spreken van een geroutineerde ploeg tegen een jonge ploeg in opbouw die ook goed kan voetballen. Het wordt een flinke uitdaging, waarbij we tegelijkertijd een mooie slag kunnen slaan.”


Foto: Dijks Media / Henk Jan Dijks

SC Cambuur klimt naar plek zes

Winst op Alles Door Oefening zou betekenen dat de Leeuwarders weer nadrukkelijk aansluiting zouden vinden bij de subtop van de Eerste Divisie. En daarin slaagde Cambuur met vlag en wimpel. De ploeg van coach Henk de Jong won in het Bingoal Stadion overtuigend met 1-2 en klom hierdoor op naar plek zes op de ranglijst.


Foto: Dijks Media / Henk Jan Dijks

Remco Balk weer terug na een schorsing

Henk de Jong kon vanmiddag weer een beroep doen op Remco Balk. De buitenspeler zat in het duel tegen TOP Oss een schorsing uit. Alleen achter de inzetbaarheid van Marco Tol stond vooraf nog een vraagteken. De Volendammer kampte afgelopen week met griep en was helaas onvoldoende hersteld om aan de aftrap te staan. Floris Smand was daarom zijn logische vervanger. Bij de Hagenaars was Kürsad Sürmeli niet inzetbaar. Zijn plek werd vanmiddag ingenomen door de Deense middenvelder Lasse Vigen die in het verleden ondermeer uitkwam voor Fulham en Brøndby IF.

Prachtig doelpunt SC Cambuur

Gesteund door zo’n 370 meegereisde SCC’ers had SC Cambuur in de openingsfase de overhand zonder overigens zelf echt grote kansen te creëren. Roberts Uldrikis rook al vroeg aan de 0-1, maar de Letse spits kon net niet bij een voorzet van Sekou Sylla. Ook Fedde de Jong kreeg na ruim een kwartier spelen een goede mogelijkheid om de score te openen, maar zijn schot raasde naast het doel. Na bijna een half uur spelen leek de wedstrijd te ontbranden. Eerst zorgde een corner voor de nodige hachelijke momenten in de doelmond van Yanick van Osch, waarna in de tegenstoot Milan Smit fraai Remco Balk wegstak. De rappe buitenspeler slalomde om de Haagse doelman Nikiema heen, maar zijn schot werd helaas gekeerd door Bart van Hintum. In de 37e minuut kwam Cambuur alsnog op voorsprong. Daniël van Kaam bracht Fedde Jong in stelling, waarna de middenvelder fraai Kilian Nikiema uitspeelde en beheerst de 0-1 binnenschoof. Een geweldige opsteker voor de geel-blauwen die resulteerde in een 0-1 ruststand.


Foto: Dijks Media / Henk Jan Dijks

Roberts Uldrikis tekent snel voor 0-2

Na de thee kwam Cambuur furieus uit de startblokken. Want direct na de rust kon Roberts Uldrikis de bal na prima voorbereidend werk van Sekou Sylla op het oog simpel binnenschuiven. 0-2. De Hagenaars moesten daarna nog meer in de achtervolging, namen wat meer het initiatief, maar konden tegen de Leeuwarder amper een vuist maken. Na een onbesuisde overtreding van de ingevallen Silvinho Esajas op Daniël van Kaam kwamen de geel-blauwen zelfs met een man meer op het veld te staan. Er leek niks aan de hand, totdat invaller Jeremy van Mullem vlak voor tijd een duw gaf aan Gylermo Siereveld in de zestien. Scheidsrechter Erwin Blank bestrafte dit met een strafschop. Dat was een gemakkelijke prooi voor Henk Veerman. Maar daar bleef het gelukkig bij. Zo stapten onze geel-blauwen met drie gouden punten in de tas in de bus voor de terugreis naar Leeuwarden.


Foto: Dijks Media / Henk Jan Dijks


Foto: Dijks Media / Henk Jan Dijks


Foto: Dijks Media / Henk Jan Dijks

Roda JC komt naar het Cambuur Stadion

Over exact een week treffen onze geel-blauwen opnieuw een hoogvlieger in de Keuken Kampioen Divisie. Roda JC uit Kerkrade komt dan namelijk op bezoek aan het Cambuurplein. Een duel tussen de meest scorende ploeg (SC Cambuur) en de best verdedigende ploeg (Roda JC). De Koempels uit Zuid-Limburg zijn tot op heden dé verrassing van de lopende competitie. Bas Sibum die als hoofdtrainer in het betaalde voetbal voor het eerst op eigen benen staat kent met Roda JC een droomstart. SC Cambuur en Roda JC hebben in het verleden enkele historische duels uitgevochten. Wellicht wordt volgende week zondag opnieuw zo’n onvergetelijke wedstrijd tussen beide ploegen gespeeld, waarbij uiteraard de punten in Leeuwarden blijven.

Afbeelding
Naar het mbo? Kijk het webinar 'Studiefinanciering: hoe werkt het?' Educatie 1 uur geleden
Afbeelding
Ontdek de nieuwste singer-songwriters van Friesland op 31 mei in Leeuwarden Cultuur 4 uur geleden
Afbeelding
Nieuw Ontwikkelperspectief voor de Lelylijn: Op Weg naar 2050 Politiek 18 mei, 15:00
Koningin Maxima
Koningin Máxima in gesprek met GreenInclusive over Friese natuurlijke waardeketen ' Algemeen 18 mei, 15:00
Afbeelding
Voorstelling Romijn Conen bij Revalidatie Friesland Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Boeren overhandigen eerste spandoek aan de provincie Fryslân Agrarisch nieuws 18 mei, 08:00
Afbeelding
De leukste activiteiten tijdens Pinksteren in Friesland Recreatie & Ontspanning 17 mei, 20:00
Afbeelding
Maatschappelijke gift maakt Musical De Tocht toegankelijk voor 2000 kinderen Cultuur 17 mei, 18:00