Hoe vergaat het de Leeuwarder amateurclubs dit jaar in de competitie?
Hoe vergaat het de Leeuwarder amateurclubs dit jaar in de competitie? Foto: Dijks Media / Anne Waterlander

Dit zijn de standen van het amateurvoetbal

Sport

LEEUWARDEN - Eindelijk weer eens een onafgebroken seizoen voetballen. Corona is weliswaar nog niet helemaal verdreven, maar gelukkig kunnen de amateurs wekelijks weer tegen elkaar strijden. Halverwege het seizoen is het tijd om de balans op te maken in het amateurvoetbal. Hoe presteren de Leeuwarder clubs in de competitie? RondOm Vandaag zet de standen even voor je op een rijtje. 

Blauw Wit ‘34 (1F)

In de eerste klasse F doet Blauw Wit ‘34 het erg goed. Na elf wedstrijden werden er 25 punten behaald en dat is goed voor een stevige derde plaats in de competitie. De Leeuwarder formatie, dit seizoen onder leiding van hoofdtrainer Martijn Barto, doet dan ook volop mee om het kampioenschap. De uitgangspositie had nog mooier kunnen zijn, maar de laatste competitiewedstrijd voor de winter werd helaas met 0-1 verloren van directe concurrent Pelikaan S. Zuur, want Blauw Wit was de betere ploeg, maar werd in een omschakelmoment toch geslacht. Daarmee zullen ze voorlopig Pelikaan S en het Groningen Oranje Nassau voor zich moeten dulden. 

Leeuwarder Zwaluwen (1F)

In diezelfde eerste klasse F staat Leeuwarder Zwaluwen op een negende plaats. De Zwaluwen hebben tot dusver 11 punten weten te vergaren in elf wedstrijden. In de laatste drie wedstrijden werden 5 van deze punten behaald, dus de Leeuwarders hebben het goede gevoel te pakken. Daarnaast wist de formatie van trainer Hans de Jong maar liefst vijf keer gelijk te spelen. Een overwinning is dus meerdere malen dichtbij geweest. De Zwaluwen zullen wel op moeten letten voor de ploegen onderin, want de onderlinge verschillen in deze competitie zijn klein. 

FVC (1F)

Onderin de eerste klasse F vinden we FVC terug. De ploeg van trainer Harold Wekema is dit jaar overgestapt definitief overgestapt naar de zaterdagafdeling en zal alles in het werk moeten stellen om de onderste regionen te verlaten. Met een 4-1 verlies bij de rode lantaarndrager ‘t Fean ‘58 komt de winterstop misschien wel even gelegen voor de Leeuwarders. Tijd om te hergroeperen en de boel te repareren na de winterstop. 

LAC Frisia 1883 (2K)

Ook LAC Frisia 1883 stapte dit jaar definitief over van de zondag- naar de zaterdagafdeling. In de tweede klasse K gaat dat de kersverse zaterdagclub tot nu toe prima af. Met 16 punten uit elf wedstrijden kan trainer Daniel Schmidt meer dan tevreden zijn. Het gat met de nummer één bedraagt ook slechts 7 punten, dat geeft aan hoe klein de verschillen zijn. Uit de laatste vijf wedstrijden wist Frisia maar liefst 8 punten te behalen en dus gaan de Leeuwarders met een lekker gevoel de winterstop in. Zeker na de klinkende 0-3 overwinning bij SC Joure in de laatste competitiewedstrijd. 


SC Leovardia (2K)

Promovendus Leovardia moet zijn draai nog even vinden in diezelfde tweede klasse K. Na tien wedstrijden werden er 8 punten behaald en daar zullen trainer Sander Hart en zijn manschappen ongetwijfeld geen genoegen mee nemen. Bijzonder detail: Leovardia speelde al vijf keer gelijk. Daarmee zijn de overwinningen dus wel dichtbij. De wedstrijd die het wel won, was overtuigend: 1-3 bij Zeerobben. Leovardia staat na tien wedstrijden nu op een elfde plek.

LVV Friesland (3B - zondag)

En ook op zondag wordt er nog steeds gevoetbald in Leeuwarden. In de derde klasse A vinden we LVV Friesland terug op een zevende plaats met 13 punten uit tien wedstrijden. In de laatste vijf wedstrijden wisten de Leeuwarders maar liefst 8 punten te verzamelen van deze 13. En dus gaat de formatie van Tobias Sandner en Ronald Veld met een lekker gevoel de winterstop in. Zeker na de laatste wedstrijd tegen MKV ‘29. In de derby bleek Friesland met 0-5 te sterk voor de rood-witte formatie. 

RKVV MKV ‘29 (3B - zondag)

MKV ‘29 vinden we terug op de laatste plaats in de derde klasse B. Met slechts 1 punt uit elf wedstrijden zal de ploeg van trainer Jan Hankel alle zeilen bij moeten zetten om degradatie te voorkomen. De promovendus van het afgelopen seizoen had ongetwijfeld meer verwacht van de eerste seizoenshelft. Alleen tegen Bakkeveen werd er een punt gehaald: 2-2. Tijd om in de winterstop de scherven te rapen en met frisse moed de tweede seizoenshelft in te gaan. 

HSC Lions ‘66 (4B) 

In de vierde klasse B doet promovendus Lions ‘66 het naar behoren. De ploeg van trainer Mike Roozendaal vinden we elf wedstrijden terug op een vijfde plek in de competitie. Er werden door de geel-blauwen maar liefst 21 punten behaald. In de laatste zes wedstrijden waren dat er 6. Daarin zal Lions waarschijnlijk toch het gevoel gehad hebben dat er (nog) meer mogelijk is in deze competitie. De Leeuwarders zullen ongetwijfeld proberen om bovenin mee te gaan doen in de tweede seizoenshelft. 

vv Nicator (5B)

Gelukkig is ook Nicator weer te bewonderen met een prestatieteam dit seizoen. Weliswaar niet op zondag, want ze hebben een doorstart gemaakt in de zaterdag vijfde klasse B. Daarin heeft de formatie van hoofdtrainer Sander Sliekers 6 punten weten te behalen na tien wedstrijden. Nicator staat daarmee op een tiende plek, voor De Walden en Suawoude. Saillant detail: Nicator wist van beide concurrenten te winnen. Kijken wat de groen-witten in de tweede seizoenshelft kunnen bewerkstelligen. 

RondOm Vandaag wenst alle Leeuwarder ploegen heel veel succes toe in de tweede seizoenshelft!

Afbeelding
FMF leidt Friezen op tot burgerexperts in natuurinclusieve energietransitie Duurzaamheid 2 mrt, 12:00
Flinke uitslaande brand in Cammingaburen
Flinke rookontwikkeling bij uitslaande woningbrand in Leeuwarden 112-Nieuws 1 mrt, 10:32
Afbeelding
Burgemeester Buma sluit twee woningen in Leeuwarden vanwege overtreding Opiumwet Algemeen 1 mrt, 10:22
Afbeelding
Landelijke Opschoondag op 23 maart: in iedere Fries zit een Supporter van Schoon Natuur 1 mrt, 08:00
Asielzoekers die twintig dagen in het WTC verblijven krijgen een bed en opvang aangeboden.
Tijdelijke heropening WTC-complex als overlooplocatie aanmeldcentrum Ter Apel Samenleving 29 feb, 15:00
Afbeelding
Meer dan 30.000 vrijwilligers de straat op voor meer buitenspelen Samenleving 29 feb, 12:00
Afbeelding
Meer comfort voor fietsers in de Maria Louisastraat Samenleving 29 feb, 10:00
Afbeelding
Meer dan 500 Friese katten raakten vermist in 2023 Natuur 28 feb, 18:00