De Eikenstraat.
De Eikenstraat. Foto: Google Maps

Drugspanden Achter de Hoven en Eikenstraat voor zes maanden dicht

Politie

Twee woningen in de stad Leeuwarden zijn op last van de burgemeester gesloten vanwege overtreding van de Opiumwet. Het betreft een woning aan Achter de Hoven en een woning aan de Eikenstraat, die gesloten zijn per 5 januari 2021, voor de duur van zes maanden.

In de woning aan Achter de Hoven trof de politie op 13 juli 2020 een hoeveelheid van 0,70 gram cocaïne, evenals verschillende aan drugshandel gerelateerde goederen zoals weegschaaltjes, messen, opscheplepels en plastic bakjes met poederresidu dat positief testte op cocaïne, en verpakkingsmateriaal (gripzakjes). In de woning aan de Eikenstraat trof de politie op 15 september 2020 een hoeveelheid van 25,09 gram cocaïne en 11,44 gram heroïne aan. Beide woningen zijn gesloten voor de duur van 6 maanden.

Het zijn de eerste twee woningen van het nieuwe jaar die vanwege drugsgebruik en drugshandel worden gesloten. In 2020 ging het om meer dan dertig, sinds de gemeente, Politie Noord-Nederland en het Openbaar Ministerie hebben besloten strenger te gaan handhaven.

Als dergelijke hoeveelheden harddrugs worden aangetroffen in een woning, is de burgemeester op grond van de Opiumwet bevoegd om deze te sluiten. De burgemeester maakt hier gebruik van die bevoegdheid. Sluitingen zoals deze zijn goede voorbeelden van de uitvoering van het handhavingsbeleid in de gemeente Leeuwarden.

Het doel van dat beleid is het tegengaan van drugshandel en het voorkomen van drugsgerelateerde onveiligheid en/of overlast voor omwonenden. De gemeente, Politie Noord-Nederland en het Openbaar Ministerie werken intensief samen om tegen illegale drugshandel op te treden.

Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 13 uur geleden
Annelies Bondo van Kamers met Aandacht en wethouder Pieter van der Zwan van gemeente Smallingerland bij het carillon in Drachten.
'Kamers met aandacht' gezocht voor jongeren Wonen 16 uur geleden
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 19 uur geleden
Afbeelding
Vanaf maandag werkzaamheden, Drachtsterplein drie nachten deels gestremd Verhalen uit de buurt 21 uur geleden
Afbeelding
De wereld in boeken: ga op reis vanaf je bank Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column 27 apr, 15:00
Kunstwerk van Janny Zijlstra.
De kunstzinnige levensreis van Janny Zijlstra-Wijnalda Cultuur 27 apr, 12:00
Afbeelding
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 27 apr, 10:00