Afbeelding
Foto: Sail Den Helder 2023

Sail Den Helder 2023: het grootste nautische spektakel van het jaar

Evenement

DEN HELDER - Indrukwekkende Tall Ships, livemuziek en heerlijke eetmogelijkheden, klinkt als een recept voor een fantastisch weekend toch? Het mag van de masten geschreeuwd worden; Sail komt dit jaar weer naar Den Helder!

Van 29 juni t/m 2 juli 2023 zal de zesde editie van Sail Den Helder plaatsvinden. Dit grootse nautische evenement valt wederom samen met de Marinedagen, georganiseerd door de Koninklijke Marine. Mede door deze unieke samenwerking met de Koninklijke Marine, belooft het een spectaculair nautisch weekend te worden en een onvergetelijke ervaring voor alle leeftijden.

The Tall Ship Races 2023

Den Helder is dit jaar verkozen tot starthaven van de Internationale Tall Ship Races, wat inhoudt dat er gedurende de ‘Sail In’ op donderdag 29 juni, prachtige Tall Ships van over de hele wereld Den Helder binnen zullen varen en voor een paar dagen aan de Helderse kades zullen meren. Naar verwachting zullen er gedurende het weekend van Sail Den Helder 2023 tientallen Tall Ships aanwezig zijn. Daarnaast zullen er ook maar liefst 130 schepen van het Nationaal Varend Erfgoed te bewonderen zijn. Op de laatste dag van het weekend, 2 juli 2023, zal de ‘Sail Out’ plaatsvinden waar alle Tall Ships vanaf de zeedijk nog één laatste keer te bewonderen zijn voordat zij hun race beginnen richting Hartlepool (Groot-Brittannië) en van daar naar Fredrikstad (Noorwegen). 


Bezoekje brengen aan boord

Sail Den Helder 2023 biedt hun bezoekers niet alleen een spectaculair uitzicht vanaf de kade, maar geeft ook de mogelijkheid om tijdens het evenement een uniek bezoekje aan boord van één van de Tall Ships te brengen. Gedurende het evenement worden er verschillende arrangementen aangeboden voor zowel personeelsverenigingen, als de zakelijke en particuliere markt. Kijk voor meer informatie op de website www.saildenhelder.nl/arrangementen..


Een evenement voor oud en jong

Een uniek kijkje achter de schermen bij de Koninklijke Marine, divers straattheater, leerzame demonstraties en tientallen kinderactiviteiten; de bezoekers van Sail Den Helder 2023 hoeven zich niet te vervelen. De afwisseling van entertainment en activiteiten is groot en geschikt voor zowel jong als oud. Zo zijn er ook al verschillende artiesten aangekondigd via de sociale media kanalen van Sail Den Helder. Onder andere The Dirty Daddies en BENR zullen de bezoekers van live entertainment voorzien. Zorg ervoor dat jij dit unieke evenement niet mist en zet hem alvast in je agenda!

Afbeelding
Persbericht: Leeuwarden wint titel 'Bodemdierenstad van het Jaar' Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
SC Cambuur vergeet zichzelf te belonen tegen FC Eindhoven Sport 4 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Samen verder Column 20 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Waar mensen werken, worden fouten gemaakt en 'sorry' gezegd Column 3 dec., 12:00
Afbeelding
Ventileren essentieel om gezond energie te besparen Duurzaamheid 2 dec., 12:00
Afbeelding
Vijf tips om Sinterklaas te vieren Samenleving 2 dec., 08:00
Afbeelding
De Slachte-trein van Arriva brengt de Slachtemarathon 2024 in beweging Algemeen 1 dec., 18:00
Afbeelding
Geldmaat opent Geldmaatwinkel in Leeuwarden Financieel 1 dec., 15:00