Afbeelding
Foto: Sail Den Helder 2023

Sail Den Helder 2023: het grootste nautische spektakel van het jaar

Evenement

DEN HELDER - Indrukwekkende Tall Ships, livemuziek en heerlijke eetmogelijkheden, klinkt als een recept voor een fantastisch weekend toch? Het mag van de masten geschreeuwd worden; Sail komt dit jaar weer naar Den Helder!

Van 29 juni t/m 2 juli 2023 zal de zesde editie van Sail Den Helder plaatsvinden. Dit grootse nautische evenement valt wederom samen met de Marinedagen, georganiseerd door de Koninklijke Marine. Mede door deze unieke samenwerking met de Koninklijke Marine, belooft het een spectaculair nautisch weekend te worden en een onvergetelijke ervaring voor alle leeftijden.

The Tall Ship Races 2023

Den Helder is dit jaar verkozen tot starthaven van de Internationale Tall Ship Races, wat inhoudt dat er gedurende de ‘Sail In’ op donderdag 29 juni, prachtige Tall Ships van over de hele wereld Den Helder binnen zullen varen en voor een paar dagen aan de Helderse kades zullen meren. Naar verwachting zullen er gedurende het weekend van Sail Den Helder 2023 tientallen Tall Ships aanwezig zijn. Daarnaast zullen er ook maar liefst 130 schepen van het Nationaal Varend Erfgoed te bewonderen zijn. Op de laatste dag van het weekend, 2 juli 2023, zal de ‘Sail Out’ plaatsvinden waar alle Tall Ships vanaf de zeedijk nog één laatste keer te bewonderen zijn voordat zij hun race beginnen richting Hartlepool (Groot-Brittannië) en van daar naar Fredrikstad (Noorwegen). 


Bezoekje brengen aan boord

Sail Den Helder 2023 biedt hun bezoekers niet alleen een spectaculair uitzicht vanaf de kade, maar geeft ook de mogelijkheid om tijdens het evenement een uniek bezoekje aan boord van één van de Tall Ships te brengen. Gedurende het evenement worden er verschillende arrangementen aangeboden voor zowel personeelsverenigingen, als de zakelijke en particuliere markt. Kijk voor meer informatie op de website www.saildenhelder.nl/arrangementen..


Een evenement voor oud en jong

Een uniek kijkje achter de schermen bij de Koninklijke Marine, divers straattheater, leerzame demonstraties en tientallen kinderactiviteiten; de bezoekers van Sail Den Helder 2023 hoeven zich niet te vervelen. De afwisseling van entertainment en activiteiten is groot en geschikt voor zowel jong als oud. Zo zijn er ook al verschillende artiesten aangekondigd via de sociale media kanalen van Sail Den Helder. Onder andere The Dirty Daddies en BENR zullen de bezoekers van live entertainment voorzien. Zorg ervoor dat jij dit unieke evenement niet mist en zet hem alvast in je agenda!

Beheer oevers langs Friese vaarwegen
Subsidieregelingen oeverbeheer geopend Financieel 9 uur geleden
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Kazemattenmuseum Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Friesland Natuur 1 mei, 18:00
Afbeelding
DODENHERDENKING KORNWERDERZAND KAZEMATTENMUSEUM Algemeen 1 mei, 08:00
Rijden onder invloed van cannabis gebeurt het vaakst bij mensen die al stevig blowen.
Veel cannabisgebruikers rijden onder invloed Gezondheid 30 apr, 18:00
Afbeelding
Uniek historisch dambord werpt nieuw licht op herkomst Fries damspel Cultuur 30 apr, 12:00
Afbeelding
Friese kunstenaars Wopke van der Heide en Marijke Buurlage exposeren in de Nieuwe Smederij Cultuur 30 apr, 10:00
Afbeelding
Friesland Pop presenteert: Mini Hiphop Conferentie met het thema "Ladies First" Cultuur 30 apr, 08:00