Kim Wilde in de Neushoorn
Kim Wilde in de Neushoorn Foto: RondOm Vandaag

Kim Wilde naar Neushoorn op 11 november

Evenement

LEEUWARDEN - 11 november 2021 is de dag dat pop-icoon Kim Wilde in de herkansing mag in Leeuwarder poppodium De Neushoorn. De show van de zangeres, bekend van een enorme verzameling hits, zou oorspronkelijk op 20 november van dit jaar plaatsvinden. Reeds aangeschafte tickets blijven vanzelfsprekend geldig.

Zingen in de schuur

Het was in de tijd dat niemand nog had gehoord van internet, laptops, mobieltjes, laat staan de goedkoopste sim only, dat Kim Wilde haar eerste hits scoorden. Kids In America was het resultaat van een simpel experiment van haar broer, die in de schuur op zijn keyboard bezig was en een vocalist zocht voor de achtergrondkoortjes. Wilde bleek juist een natuurtalent als lead vocalist. Het betekende de doorbraak van de zangeres, die tegenwoordig weer met grote regelmaat op het podium te vinden is.

Tuinier programma

Was het in een schuur dat Wilde haar eerste stapjes richting podium zette. De tuin is altijd haar belangrijke tweede habitat geweest. Na het eerste blok van haar imposante carrière stortte ze zich als presentatrice van een tv-programma bij de BBC op het tuinieren. Maar de concertzalen bleven lonken, en de deuntjes van haar hits Cambodia, You keep me hanging on, You came en Anyplace, anywhere, anytime door haar hoofd zingen. Zo is Kim Wilde alweer meer dan vijf jaar opnieuw actief in het live circuit, en niet onsuccesvol getuige de shows die maar aangekondigd blijven worden.

Here come the aliens

Ook in Leeuwarden is sprake van een terugkeer na een eerder optreden, al is er vanwege het coronavirus en de daarmee gepaard gaande regels een nieuwe datum gepland voor deze show. Op 11 november wordt het in De Neushoorn ongetwijfeld een greatest hits-show, maar ze heeft meer te bieden. Zo bracht Kim Wilde onlangs met Here Come The Aliens nog een dijk van een album uitDe zangeres weigert dus louter op haar oude werk te leunen en te blijven hangen in vervlogen tijden.

Feest der herkenning

In de Top 2000, de vaderlandse muziekbijbel met de beste nummers die ooit gemaakt zijn, is Kim Wilde jaarlijks ruim vertegenwoordigd. Haar eerste fansite is overigens gemaakt door een Nederlandse fan, een man die met dat wapenfeit in het programma van Matthijs van Nieuwkerk verscheen. De typische jaren ‘80-popmuziek van Kim Wilde - keyboards, synthesizers, drumcomputers en altijd die zanglijnen die iedereen mee kan zingen - zal wederom een feest der herkenning opleveren. Al duurt het nog even tot het weer november is. Tickets en andere informatie zijn te vinden op de website van het poppodium.

Afbeelding
Laat heel Fryslân zien hoe fantastisch het is om samen te zingen! Cultuur 8 uur geleden
Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 23 uur geleden
Annelies Bondo van Kamers met Aandacht en wethouder Pieter van der Zwan van gemeente Smallingerland bij het carillon in Drachten.
'Kamers met aandacht' gezocht voor jongeren Wonen 28 apr, 15:00
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 28 apr, 12:00
Afbeelding
Vanaf maandag werkzaamheden, Drachtsterplein drie nachten deels gestremd Verhalen uit de buurt 28 apr, 10:00
Afbeelding
De wereld in boeken: ga op reis vanaf je bank Algemeen 28 apr, 08:00
Afbeelding
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column 27 apr, 15:00
Kunstwerk van Janny Zijlstra.
De kunstzinnige levensreis van Janny Zijlstra-Wijnalda Cultuur 27 apr, 12:00