Afbeelding

NHL Stenden maakt het leuker en makkelijker om herbruikbare waterfles te vullen

Educatie

LEEUWARDEN - Donderdag 30 september opende NHL Stenden Hogeschool op haar locatie in Leeuwarden samen met wethouder Evert Stellingwerf (verantwoordelijk voor klimaat & energie, duurzame ontwikkeling en circulaire economie) de Dopper Water Tap. Men schaft nog altijd wegwerpflesjes aan omdat het gemakkelijk is, leerde Dopper uit onderzoek. Ook zijn publieke watertappunten maar moeilijk vindbaar. De herkenbare watertap van Dopper o.a. midden in de hogeschoolkantine geeft studenten en medewerkers via een digitaal scherm direct inzicht in de eigen positieve impact. En NHL Stenden ziet in een dashboard hoeveel plastic er is bespaard. “Dit helpt ons om milieubewustzijn te vergroten, duurzaamheidsbeleid concreet te maken en een positieve impact te creëren.”, aldus Victoria Snouck Hurgronje, aanjager duurzaamheid binnen NHL Stenden.

Landelijke lancering Dopper Water Tap

De Dopper Water Tap werd op woensdagavond 28 september in Naturalis in Leiden feestelijk onthuld door Dopper-CEO Virginia Yanquilevich, na een bevlogen speech van de wereldbekende oceanograaf Sylvia Earle over het belang van schone oceanen. De eerste watertaps zijn vanaf nu bij acht partners te gebruiken, waar NHL Stenden één van is.

Ook bij NHL Stenden in Emmen een Dopper Water Tap geopend

Op de locaties in Leeuwarden en Emmen opende NHL Stenden gelijktijdig de Dopper Water Taps. In Emmen ondertekende Mathijs Rutten, directeur Campus & Facility Management, ook de Dopper Wave waarmee de hogeschool enkele duurzame en gezonde beloftes maakt. Studenten en medewerkers wisten vooraf nog niet wat er ging gebeuren, ze werden opgeroepen om aanwezig te zijn en een waterfles mee te nemen. Degenen die nog geen duurzame fles hadden, kregen gratis een Dopper (tot de voorraad strekte). Ook konden ze hun flesje water up-spicen met stukjes groente, fruit en kruiden. Dopper Water Taps op de locaties in Meppel en op Terschelling volgen binnenkort.

!
Afbeelding
Orgelconcert ‘Kerst’ door Theo Jellema in de Dorpskerk Huizum Evenement 4 uur geleden
Afbeelding
ChristenUnie wil provinciale samenwerking met Havennetwerk Fryslân Politiek 6 uur geleden
Afbeelding
Uw naaste overlijdt; wat moet u regelen bij de Belastingdienst? Samenleving 20 uur geleden
Afbeelding
Plan Erf Elawerth voor locatie voormalig schoolgebouw in Hilaard Samenleving 23 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester sluit woning vanwege drugsvondst Politie 30 nov, 12:00
Afbeelding
Gasfles ontploft en vliegt in brand in Leeuwarden Politie 30 nov, 10:00
Afbeelding
Arriva: meer treinen in het Noorden Samenleving 30 nov, 08:45
Afbeelding
Fryske Anjer en Talintpriis 2022 uitgereikt aan Hilde Mulder en Folkert Wesseling Cultuur 28 nov, 12:00