Van links naar rechts studenten Yelyzaveta Spliukhina, Kateryna Ivlieva, Yuliia Suryaninova, Maria Suryaninova en Taisiia Rybas
Van links naar rechts studenten Yelyzaveta Spliukhina, Kateryna Ivlieva, Yuliia Suryaninova, Maria Suryaninova en Taisiia Rybas Foto: NHL Stenden

NHL Stenden reikt cheque uit aan stichting Ukrainians in the Netherlands

Educatie

LEEUWARDEN - Op vrijdag 13 mei werd op NHL Stenden Hogeschool een cheque ter waarde van €3927,- overhandigd aan Oekraïense studenten Yelyzaveta, Kateryna, Yuliia, Maria en Taisiia. 

Deze studenten staan in nauw contact met de stichting ‘Ukrainians in the Netherlands’. Deze stichting zet zich met honderden vrijwilligers in om degenen te helpen wiens leven op tragische wijze is ontwricht door de oorlog in Oekraïne. Medewerkers van de hogeschool zamelden dit bedrag in door tassen te verkopen aan studenten en medewerkers. De opbrengt is vervolgens door het College van Bestuur van NHL Stenden verdubbeld tot het bedrag wat nu op de cheque staat.

Je staat niet alleen

Medewerkers van NHL Stenden hebben in het dagelijkse werk veel contact met studenten uit Oekraïne en voelden dat ze iets moesten doen om te helpen. Hieruit is een tassenactie ontstaan legt Henk Moorlag uit. Samen met collega’s op locatie Emmen, bedacht Henk een actie waarbij ze stoffen tassen bedrukten met de tekst ‘’It happens because we make it happen’’ en ‘’Make the impossible possible’’. Het leverde een bedrag op van €1963. Henk: ‘’Wij zijn enorm trots op dit resultaat waarmee we niet alleen geld inzamelen maar ook aan onze studenten laten zien dat ze er niet alleen voor staan’’. Het College van Bestuur van NHL Stenden vindt het een prachtig initiatief en verdubbelt het bedrag. Inmiddels is het bedrag overgemaakt naar de stichting ‘Ukrainians in the Netherlands’.

Meer informatie over de stichting is te vinden op ukrainians.nl

Afbeelding
Kijktip - FryslânDOK: Sterrennacht, over de waarde van de sterrenhemel Cultuur 9 uur geleden
HT Roeirace
Kijktip: De HT Roeirace live te volgen bij Omrop Fryslân Sport 11 uur geleden
Afbeelding
Twee mensen gewond bij brand in appartementencomplex in Leeuwarden 112-Nieuws 17 uur geleden
De spelers van SC Cambuur balen.
SC Cambuur verliest van Roda en maakt zich op voor bijzondere wedstrijd Sport 6 mei, 10:54
Beheer oevers langs Friese vaarwegen
Subsidieregelingen oeverbeheer geopend Financieel 2 mei, 15:00
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Kazemattenmuseum Algemeen 2 mei, 08:00
Afbeelding
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Friesland Natuur 1 mei, 18:00
Afbeelding
DODENHERDENKING KORNWERDERZAND KAZEMATTENMUSEUM Algemeen 1 mei, 08:00