Afbeelding

kunstroute Leeuwarden

Cultuur

Leeuwarden – Wie in het weekend van 23 en 24 september een lekker rondje wil fietsen én wil genieten van mooie kunstwerken, komt naar Kunstroute Zuiderburen/HempensTeerns. Maar liefst vijftig lokale professionele en amateur kunstenaars exposeren dat weekend hun werk thuis of dichtbij huis. Daarmee heeft de kunstroute dit jaar ruim twee keer zoveel deelnemers als vorig jaar. De kunstroute is gratis te bezoeken.

Van illustraties tot beelden van metaal, van sieraden tot schilderijen en van Lego-portretten tot collages; er is zoveel te zien! Bijzondere thuisexposities in tuin, keuken of onder de carport wisselen af met grotere exposities in de bootloodsen en Màrkant. Langs de route zitten op verschillende plekken Urban Sketchers, waaronder Melda Wibawa, bekend van het tv-programma Project Rembrandt. Deze Urban Sketchers maken ter plekke tekeningen en schilderijen van wat ze zien en ervaren.

Programma

Als je Zuiderburen en Hempens-Teerns graag eens vanaf het water ervaart, boek dan een praamvaar met optredens van de dichter Ronald Wijnia en buglespeler van Klaas Greijdanus. Op de fiets, deels lopend en met de watertaxi, is de route te zien en beluisteren. Muziekliefhebbers kunnen terecht in de Martinuskerk of het Amfitheater in Hempens. Bijvoorbeeld om te luisteren naar trompettist Bertus Buizer, die wordt begeleid door het orgel van de kerk. Liever een keertje proeven aan beeldhouwen, Tai chi Tao of fast painting? Doe dan een workshop bij een van de kunstenaars.

Opening

Wethouder Hein Kuiken (cultuur) opent de kunstroute en de bijbehorende centrale expositie Klein maar Fijn op vrijdag 22 september om 17.30 uur in wijkcentrum Màrkant in Zuiderburen. Voor deze centrale expositie maakten alle deelnemende kunstenaars één of meerdere werken van 10 bij 10 centimeter en is het hele weekend te bezoeken.

Uniek

Kunstroute Zuiderburen/Hempens-Teerns is het enige grote expositie-evenement in de gemeente Leeuwarden en biedt bezoekers een unieke kans om het werk van lokale kunstenaars te zien en de makers persoonlijk te ontmoeten.

Meer informatie over de kunstroute (deelnemende kunstenaars, programma, praktische informatie, routekaart) is te vinden op www.kunstroutezht.nl of in de flyer in de bijlage.


Link naar PDF bestand
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Samen verder Column 10 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Waar mensen werken, worden fouten gemaakt en 'sorry' gezegd Column 16 uur geleden
Afbeelding
Ventileren essentieel om gezond energie te besparen Duurzaamheid 2 dec., 12:00
Afbeelding
Vijf tips om Sinterklaas te vieren Samenleving 2 dec., 08:00
Afbeelding
De Slachte-trein van Arriva brengt de Slachtemarathon 2024 in beweging Algemeen 1 dec., 18:00
Afbeelding
Geldmaat opent Geldmaatwinkel in Leeuwarden Financieel 1 dec., 15:00
Afbeelding
Overval op tankstation Shell in Leeuwarden 112-Nieuws 1 dec., 13:40
Afbeelding
“Beleef een levensechte game bij House of VR!" Zakelijk 1 dec., 12:00